VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiƫle cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Africa, Cabo Verde

Jouw gids voor eilandhoppen op de Kaapverdische eilanden šŸ

Kaapverdiƫ; een betoverende eilandengroep met adembenemende landschappen die je compleet het alledaagse leven doen vergeten. Van witte zandstranden, tot aan weelderige natuur en de levendige culturen in de steden. Waarom zou je kiezen welk eiland je gaat bezoeken als je van eiland naar eiland kan hoppen?

Er zijn drie manieren om te gaan eilandhoppen op Kaapverdiƫ; via binnenlandse vluchten, via ferry overtochten, of via een mix van beiden. Om jou goed voor te bereiden op deze avontuurlijke reis, vertellen wij je wat over beiden manieren van reizen.

Lees hieronder meer over eilandhoppen op de Kaapverdische eilanden šŸ‘‡

Gepubliceerd door
KikiĀ·16-1-2024
Delen

Als je op zoek bent naar bijzondere vakantiebestemmingen dan zit je op Kaapverdiƫ goed! Op de eilanden van Kaapverdiƫ heerst een mengelmoes van culturen en tradities waarin de ervaren reiziger de Braziliaanse en Senegalese invloeden kan ontdekken.

Voor alles wat je moet weten over Kaapverdiƫ als vakantiebestemming kan kijk je hier. Voor een kort overzicht van de eilanden en het unieke karakter van elk eiland, kun je aan dit artikel refereren. [ARTIKEL LINK TOEVOEGEN]

Eilandhoppen via ferry

Eilandhoppen in Kaapverdiƫ via ferry biedt een toegankelijke en betaalbare manier om de diverse eilanden Ʃn de Atlantische oceaan te ontdekken. Het is belangrijk dat je rekening houdt met een mogelijk ruige overtocht op de oceaan. Daarbij komt ook het risico dat de ferry vertraging kan hebben door het weer of zelfs op bepaalde dagen wordt gecanceld waardoor je zult moeten wachten op de eerstvolgende mogelijkheid om naar het volgende eiland te vertrekken.

Hoewel de veerboten zelf doorgaans geen luxe schepen zijn, geniet je aan boord van comfortabele zitplaatsen en is er de mogelijkheid om eenvoudige maaltijden, snacks en drankjes te kopen.

Uiterlijk een half uur voor vertrek check je in bij de veerboot. Op de reis mag je standaard per persoon twee stuks ruimbagage meenemen van elk 25 kg naast handbagage van elk 8 kg en extra bagage kan je bijboeken tegen extra kosten.

Ferrytickets kan je boeken bij de loketten in de havens of vanaf 2 Ć  3 maanden van tevoren online via de website van CV Interilas, hiervoor heb je een Visa creditcard nodig.

Op de afbeelding hiernaast zie je de verschillende vaarroutes tussen de Kaapverdische eilanden en de bijbehorende reistijden. Zoals te zien in het schema kan je niet vanaf elk eiland naar de volgende reizen. Je zult dus goed je rondreis moeten plannen voor je vertrekt naar de eilanden wil je enkel via ferry van eiland naar eiland hoppen. Daarnaast zijn de eilanden Brava en Santo AntĆ£o zijn alleen via ferry te bereiken.

Ook is het goed om rekening te houden met de verschillende geplande reistijden, aangezien de tochten tussen de 40 minuten en de 13 uur en 20 minuten duren. De prijzen voor de boottickets liggen tussen over het algemeen tussen de ā‚¬5 en ā‚¬30 euro. Zeer vriendelijk voor je vakantiebudget dus!

Eilandhoppen via binnenlandse vluchten

Makkelijk en snel navigeren tussen de Kaapverdische eilanden doe je door te reizen met binnenlandse vluchten. Omdat de lokale bewoners ook afhankelijk zijn van de lokale vluchten om van eiland naar eiland te reizen worden de prijzen van deze vluchten door de overheid gereguleerd, waardoor de prijzen altijd redelijk blijven. Meestal kan je een ticket kopen voor tussen de ā‚¬60 en ā‚¬80 euro.

De meeste eilanden van Kaapverdiƫ beschikken over kleine vliegvelden met weinig landingsbanen. Ook de vliegtuigen zelf zijn vaak klein waardoor er een beperkte beschikbaarheid is voor vliegtickets. Het is daarom aan te raden om de tckets op tijd te kopen, zodat je verzekerd bent van je overtocht.

Op de afbeelding hiernaast zie je de verschillende vliegroutes tussen de Kaapverdische eilanden. De vliegtijden zijn kort, variƫrend van 15 tot 50 minuten, en bestaan voornamelijk uit het opstijgen en snel landen. Het lage vliegniveau en het gebruik van kleinere vliegtuigen kunnen de vlucht soms wat hobbelig maken. De vluchtschema's veranderen regelmatig, maar dagelijkse verbindingen tussen de belangrijkste eilanden zijn gegarandeerd.

De voornaamste luchtvaartmaatschappij voor binnenlandse vluchten is BestFly. Voor up-to-date vertrektijden en vluchtschema's kun je terecht op de BestFly website. Vliegtickets voor binnenlandse vluchten zijn vaak niet beschikbaar via reguliere ticketwebsites, maar lokale touroperators op de eilanden en de bovenstaande website bieden ze aan.

Reizigers die de betoverende eilandenarchipel gaan verkennen, kiezen vaak voor een mix van ferry overtochten en binnenlandse vluchten. Deze diversiteit in transport biedt niet alleen een panoramisch uitzicht op de azuurblauwe wateren tussen de eilanden, maar biedt ook de snelste en efficiƫntste mogelijkheden tot verplaatsingen tussen verschillende parels van de eilandengroep. Zeker als je de meeste eilanden binnen een beperkte tijd wilt bezoeken is het noodzakelijk om van beide mogelijkheden gebruik te maken.

šŸ” Bron: Kaapverdie.nl

Een juridisch probleem melden