VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Kaapverdië sinds 12 januari 2024 officieel malariavrij
Africa, Beach, Cabo Verde

Kaapverdië officieel malariavrij verklaard door de World Health Organization (WHO) ☀

Op 12 januari 2024 heeft de World Health Organization (WHO) Kaapverdië officieel malariavrij verklaard! Hiermee is Kaapverdië het derde land in Afrika dat malaria volledige heeft weten uit te roeien.

Gepubliceerd door
Kiki·22-1-2024
Delen

Kaapverdië mag zich sinds januari 2024 officieel malariavrij noemen. Dit komt doordat er in de afgelopen drie jaar geen nieuwe malariagevallen zijn geconstateerd op de Kaapverdische Eilanden. De eilandengroep is het derde Afrikaanse land dat erin is geslaagd de verspreiding van malaria te stoppen. De opgedane kennis in de bestrijding van malaria wordt ook toegepast voor andere door muggen overgedragen ziekten. Reizigers kunnen nu dus zonder angst voor malaria naar de betoverende eilanden van Kaapverdië reizen.

Kaapverdië, het tropische paradijs met 10 eilanden in de Atlantische Oceaan, heeft zo z'n eigen avonturen beleefd met malaria. Terug in de jaren 50 werd elk eiland geplaagd door deze nare ziekte. Malaria-epidemieën kwamen veel voor en waren bijna net zo vanzelfsprekend als zonnebaden op de prachtige stranden, vooral in de drukbevolkte gebieden. Door gericht gebruik van insecticiden werd malaria tweemaal geëlimineerd, maar eind jaren 80 stak het toch weer de kop op in de eilandenarchipel.

In de constante strijd tegen malaria heeft de overheid van Kaapverdië met vastberadenheid en doelgerichte maatregelen succes geboekt. De inzet voor insecticiden en gerichte interventies heeft geleid tot indrukwekkende resultaten, waarbij malaria op de meeste eilanden al was uitgeroeid. Sinds 2017 konden reizigers al gerust ademhalen op Santiago en Boa Vista, waar de prachtige witte zandstranden en weelderige natuur al volledig malariavrij waren.

Een juridisch probleem melden