VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Asia, Cherry Blossom, Flower

Kersenbloesem 🌸 in Japan: voorspellingen voor 2024

Een reis naar Japan is een magische ervaring op zich, ongeacht het seizoen. Maar tijdens het kersenbloesemseizoen is de ervaring des te mooier en intenser. Hanami is Japans voor het observeren en waarderen van de schoonheid van bloemen. Het is een traditie voor Japanners en een grote trekpleister voor toeristen.

Als jij er ook van droomt om het Land van de Rijzende Zon in deze tijd van het jaar te bezoeken, dan zijn hier de prognoses per stad voor het bloesemseizoen 2024!

Gepubliceerd door
Nami·8-3-2024
Delen

Het Japanse meteorologische centrum publiceerde zijn voorspellingen voor de kersenbloesem in 2024.

We hebben deze informatie (onder voorbehoud van wijzigingen) hieronder verzameld.

Hanami en Sakura 🌸

Hanami is een traditie die verschillende activiteiten samenbrengt om te genieten van de schoonheid van de kersenbloesem, of Sakura.

Tot de populairste activiteiten behoren picknicks en feestjes waar vrienden en familie samenkomen om dit prachtige natuurverschijnsel te bewonderen.

Hoe kun je ervan genieten volgens deze Japanse traditie? Kies een aangename plek met een goed uitzicht, leg een picknicktafelkleed op de grond, ontspan en geniet van het gezelschap, het eten en vooral van het uitzicht.

Voor de Japanners is het Hanami-seizoen een tijd om de natuurlijke cyclus van het leven te waarderen. Dit is deels te danken aan het feit dat de bloei maar een paar dagen duurt, voordat alle bloesems van de boom vallen. Hanami wordt daarom geassocieerd met de vergankelijkheid van dingen en het bitterzoete gevoel dat alles tijdelijk is. Het is een tijd om te genieten van de schoonheid van de natuur, die een weerspiegeling is van de vergankelijkheid van het leven.

Wanneer kunnen we in 2024 kersenbloesem zien in Japan?

 • Tokio - Begint: 21 maart / Volledige bloei: 28 maart

 • Sapporo - Begint: 30 april / volle bloei: 3 mei

 • Sendai - Begint: 2 april / volledige bloei: 8 april

 • Kanazawa - Begint: 29 maart / volledige bloei: 5 april

 • Nagoya - Begint: 19 maart / volle bloei: 29 maart

 • Kyoto - Begint: 22 maart / uitgebloeid: 31 maart

 • Osaka - Begint: 24 maart / uitgebloeid: 1 april

 • Fukuoka - Begint: 21 maart / uitgebloeid: 30 maart

Zoals we al zeiden, is de bloeitijd van de kersenbloesem relatief kort, meestal hooguit een paar weken. Tijdens de eerste week bloeien de kersenbomen tot ze hun volle bloei en pracht bereiken - Mankai in het Japans. Een week later vallen de bloesems van de bomen en komt er een einde aan Hanami.

Er is dus één heel belangrijk ding om in gedachten te houden: hoewel er een voorspelling is, is het een fenomeen dat enorm afhankelijk is van het weer. Daarom is het mogelijk dat als het warmer wordt dan normaal, het verschijnsel eerder optreedt dan voorspeld. En omgekeerd, als het slecht weer is, kan het later optreden of kan de bloeiperiode worden verkort.

Neem deze voorspellingen dus als referentie, maar houd er rekening mee dat ze geen 100% garantie zijn dat je kersenbloesem zult zien.

Waar kun je kersenbloesem zien in Japan?

Natuurlijk zijn er overal in Japans genoeg plaatsen waar je van dit fenomeen kunt genieten, waaronder in Tokio, Osaka, Kyoto en Hokkaido.

Houd er rekening mee dat de Japanners in elke stad de bloei op een andere manier vieren. Dus als je de kans hebt om verschillende plaatsen te bezoeken, aarzel dan niet!

Hier zijn enkele van de populairste plaatsen om de bloemen te zien:

 • Ueno Park in Tokio

 • De wandeling der wijzen in Kyoto

 • De oevers van de Meguro-rivier, Tokio

 • Hirosaki kasteelpark, Aomori

 • De berg Yoshino, Nara

 • Sumiyoshi Park, Osaka

Een juridisch probleem melden