VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Legrad Croatia

Koop een huis voor €0,13 in Kroatië 😱

Ben je op zoek naar een huis? Het hoeft niet per se in Nederland of België te zijn? En is je portemonnee leeg? Dan is dit misschien je kans ☺️

Gepubliceerd door
Gina·25-1-2024
Delen

Het kleine Kroatische dorpje Legrad kampt al een tijdje met een drastische bevolkingsdaling. Ze wilden dit tegengaan en kwamen in 2018 met het idee om huizen aan te bieden voor een absolute spotprijs van €0,13!

De strategie lijkt te werken: Inmiddels zijn er al 5 kant-en-klare huizen en 17 huizen tegen minimumprijzen verkocht, drie gezinnen zijn naar het kleine dorpje aan de Hongaarse grens verhuisd en hebben zelfs al kinderen gekregen.

Voor de aankoop van de huizen gelden echter een paar voorwaarden:

  • Je moet jonger zijn dan 45 jaar

  • Je moet in een relatie leven (echtelijk of buitenechtelijk)

  • Je mag geen strafblad hebben

  • Je mag nog geen onroerend goed bezitten

Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Helaas zit er een addertje onder het gras: niet alle huizen verkeren in de beste staat, sommige zijn zelfs een ruïne. Hoewel je financiële steun krijgt voor de renovatie, zul je waarschijnlijk toch wat geld moeten uitgeven...

Volgens de burgemeester zullen er binnenkort nieuwe huizen te koop worden aangeboden.

Bron: CNBC

Een juridisch probleem melden