VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Surfhotspot Imsouane, Marokko, ondergaat sloopwerkzaamheden
1018515553, imsouane, morocco

Marokaanse surfhotspot Imsouane ondergaat sloopwerkzaamheden 🇲🇦🏄‍♀️

Surfhotspot Imsouane, aan de Marokkaanse kust, dreigt zijn authentieke charme te verliezen. Bewoners en eigenaren van bedrijven kregen slechts 24 uur van tevoren te horen dat ze hun eigendommen moesten verlaten. Lees wat hier precies de reden voor is 👇

Gepubliceerd door
Jackie·29-1-2024
Delen

Piraat, staat een surfvakantie in Marokko ook nog bij jou op de bucketlist? Let dan goed op, want deze surfhotspot ondergaat grote veranderingen op het moment.

We hebben het over Imsouane, een vissersdorpje gelegen tussen Essaouira en Agadir. Dit pittoreske Marokkaanse surfstadje staat bekend om een van 's werelds beste longboarding golven, tot wel 900 meter aan golven op een goede dag. Het is dan ook niet gek dat Imsouane een walhalla is voor veel surfers, met wel 100.000 bezoekers per jaar, en dat surfscholen als paddestoelen uit de grond komen in dit gebied.

Echter, midden januari 2024 moesten bewoners en bedrijfseigenaren, met een melding van slechts 24 uur, hun eigendommen achterlaten. Bulldozers dreigen nu het dorp volledig met de grond gelijk te maken.

Alle woningen zonder 'officiële overheidsvergunningen' worden bedreigd, omdat ze 'technisch gezien illegaal' zijn. Dat betekent dat veel ervan, waarvan sommige al generaties lang Berberse vissersfamilies huisvesten, in gevaar zijn.

De Marokkaanse big wave surfer Othmane Choufani (Stabmag, 2024) laat weten dat het geen verrassing is dat dit nu gebeurd: "Deze huizen werden illegaal gebouwd en mensen deden zelfs zaken op grond die ze niet bezitten. De wet is de wet in Marokko en je kunt niet zomaar voor de oceaan bouwen, want het is een maritieme openbare ruimte."

Sinds het begin van de ontruiming in Imsouane is er al een petitie gestart en ondertekend door ruim 21.000 mensen met de oproep de sloop te stoppen. Daarnaast is er een GoFundMe gestart om de huidige inwonders te helpen te herbouwen en verhuizen.

Imsouane is niet de enige plek aan de Marokkaanse kust waar gelijksoort ontwikkelingen plaatsvinden. Zo maken o.a. Tamraght, Taghazout en Aourir allemaal deel uit van het Taghazout Bay-project, een initatief van $1 miljard van de overheid van Marokko om toerisme te stimuleren.

Bron: Stabmag & OkayAfrica

Een juridisch probleem melden