VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

 • Home
 • Nieuws
 • Nieuwe soort scam bij accommodatiewebsite Booking.com
Holiday booking with creditcard

Nieuwe soort scam bij Booking.com

In dit artikel lees je hoe deze scam werkt en hoe je jezelf kunt beschermen.

Gepubliceerd door
Tobi·14-12-2023
Delen

Helaas zijn er momenteel oplichters op Booking.com actief. We leggen je uit hoe ze te werk gaan en hoe je jezelf kunt beschermen. Dit is hoe het werkt:

 1. Je hebt een bestaande boeking bij Booking.com.

 2. Je ontvangt een bericht van het hotel op de website / in de app.

 3. Er staat dat je betaling niet is gelukt en dat je de betalingsgegevens opnieuw moet invoeren via de link om te voorkomen dat je je boeking kwijtraakt.

Er wordt vaak druk uitgeoefend met behulp van een tijdslimiet. Als je hiermee akkoord gaat, kom je in het ergste geval op een valse boekingswebsite terecht en nadat je je betaalgegevens hebt ingevoerd, is je geld weg.

Hoe kunnen fraudeurs zich voordoen als hotels?

Het vermoeden bestaat dat zogenaamde phishing-aanvallen worden gebruikt om toegangsgegevens van hotels te stelen, zodat de fraudeurs via de toegang van het desbetreffende hotel kunnen inloggen en berichten kunnen versturen via Booking.com.

Hoe bescherm je jezelf?

 • Klik niet op zogenaamde betaallinks in berichten van hotels.

 • Als er echt betalingsproblemen zijn, zal Booking.com je in plaats daarvan vragen om direct via de website of app naar je boeking te gaan en daar de betaalmethode te controleren of te wijzigen.

 • Je bent in ieder geval het veiligst als je je reservering binnen de app opvraagt, zo voorkom je dat je voor nepwebsites valt. Na het openen van de app klik je onderaan op het koffer icoontje en roep je de betreffende reservering op.

 • Als iets vreemd lijkt, bel dan direct het hotel en vraag ernaar.

 • Zet deze stappen als je toch voor deze scam bent gevallen: laat je creditcard annuleren, doe aangifte bij de politie en neem contact op met Booking.com.

Booking.com is nog altijd een zeer veilig boekingsportaal en dergelijke scam kan in principe via elk boekingsplatform plaatsvinden.

Een juridisch probleem melden