VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Impressions and Other Assets/shutterstock_2140547743_a3fgv4

Ontdek de filmlocaties van House of the Dragon!

Ahoy, Piraten! Hoeveel van jullie zaten met smart te wachten op het tweede seizoen van House of the Dragon? Nu we eindelijk weer in Westeros zijn beland en zelfs de beroemde woorden "Winter is coming" opnieuw hebben gehoord, is het tijd om de epische filmlocaties van deze serie te verkennen! Van oude kastelen tot adembenemende landschappen, de avontuurlijke locaties van de serie brengen je naar magische bestemmingen.

Terwijl Game of Thrones voornamelijk werd gefilmd in Noord-Ierland, IJsland, Kroatië en Marokko, zijn de opnames voor House of the Dragon gemaakt in Spanje, Portugal, Engeland en Wales. Pak je koffer, want we gaan op reis naar deze spectaculaire plekken!


Gepubliceerd door
Grace·22-6-2024
Delen

De filmlocaties van House of the Dragon

Spanje

Laten we beginnen in Spanje, waar King's Landing tot leven komt! In plaats van Dubrovnik, zoals bij Game of Thrones, zijn de buitenopnamen van de hoofdstad in House of the Dragon gemaakt in het historische Caceres in Extremadura, met zijn prachtige UNESCO-werelderfgoedcentrum, en het nabijgelegen Trujillo, bekend om zijn imposante middeleeuwse kasteel.

Een verrassende locatie is Lloret de Mar in Catalonië, een populaire badplaats. Hier werden de koninklijke tuinen van de Red Keep gefilmd in de prachtige botanische tuin. En vergeet niet het adembenemende Castillo de la Calahorra in Granada, dat diende als decor voor enkele buitenopnamen van Pentos.

Portugal

In Portugal, niet ver van de Spaanse grens bij Caceres, werd (alleen in het eerste seizoen) gefilmd in het pittoreske dorpje Monsanto. Hier, hoog op een bergtop, vind je een indrukwekkende kasteelruïne die werd gebruikt voor een deel van de exterieurs van Dragonstone.

Engeland

De meeste opnames vonden plaats in de Warner Bros. Studios in Watford in Engeland. Maar de ruige kustlijn van Cornwall, met het iconische St. Michael's Mount, Holywell Beach en Kynance Bay, schitterde als achtergrond voor Driftmark Castle en de Battle of the Stepstones. Voor wilde, adembenemende landschappen was het Peak District de place to be, en hier vonden veel van de draken scènes en Daemon's reis naar de Vale of Arryn plaats. In het serene Aldershof Forest in Surrey werden zowel de jachtscènes van seizoen één als seizoen twee opgenomen.

Wales

Voor seizoen twee kozen de filmmakers het ruige Trefor Quarry in Gwynedd, een locatie die de mystieke uitstraling van Dragonstone perfect weergeeft. Vervolgens wacht de indrukwekkende Dinorwig Quarry, de achtergrond voor de sinistere Harrenhal. In de majestueuze Ogwen Valley werd een heroïsche scène met ridders gefilmd, en bij de oude Romeinse brug in Penmachno vond een groot gevecht plaats dat we in toekomstige afleveringen zullen zien.

Op Anglesey kun je het pittoreske Beaumaris bezoeken, waar spannende scènes met de ridders van Aegon II Targaryen zijn opgenomen. Llanddwyn Beach was de setting voor de magische momenten met draken en koningin Rhaenyra, terwijl de verborgen baai van Porth y Cwch de tragische ontdekking van het lichaam van Luke Velaryon toonde.

Pak je paspoort en camera, en ga op avontuur naar de betoverende locaties van House of the Dragon. Wie weet kom je zelfs een draak tegen!

Een juridisch probleem melden