VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

734934889, France, paris

Ontdek Frankrijk op de fiets 🚲 🇫🇷

Fietsend door de adembenemende Franse landschappen: met wuivende lavendelvelden en idyllische wijngaarden, van pittoreske dorpjes tot bruisende steden. Ontdek de charme van het land op twee wielen.

Hier vind je handige tips voor de ultieme fietsvakantie in één van onze favoriete vakantiebestemmingen.

Gepubliceerd door
Jackie·15-12-2023
Delen

Frankrijk is niet voor niks een topbestemming voor fietsvakanties, met meer dan 26.115 kilometer aan fietsroutes. Tijdens een fietsvakantie geniet je des te meer van de prachtige omgeving en het daarbij is het ook nog eens een duurzame manier van reizen! 💚 De perfecte manier dus om Frankrijk op groene wijze te ontdekken. Lees hieronder meer over hoe je je het beste kunt voorbereiden op een fietsvakantie in Frankrijk.

Fiets meenemen

We gaan op fietsvakantie en nemen mee... Precies, een fiets! Kies je ervoor om je eigen fiets mee te nemen, dan is het wel zo prettig om te weten dat je niet elke kilometer zelf hoeft te trappen.

Wil je grotere afstanden afleggen? Dan zijn treinen ideaal. In de meeste treinen is het namelijk toegestaan om een fiets mee te nemen. Vaak is het wel nodig om dit vooraf te reserveren of ter plaatse een extra ticket te kopen om je fiets mee aan boord te mogen nemen. Vouwfietsen kunnen meestal zonder reservering mee. Ligfietsen, tandems en aanhangfietsen zijn veelal niet toegestaan.

Het is daarnaast ook mogelijk om een fiets mee te nemen in de bus of het vliegtuig. Kosten variëren per maatschappij, dus check dit vooraf.

De mooiste fietsroutes in Frankrijk

Van het platteland tot in de bergen, van kustlijnen en wijngaarden, Frankrijk biedt voor ieder wat wils. Ontdek de mooiste fietsroutes in onder andere Normandië, de Côte d’Azur, de Elzas en in de Franse Alpen. Explore France heeft de 13 mooiste routes in Frankrijk op een rijtje gezet voor jouw volgende fietsvakantie.

Ontdek de stad met de fiets

Verken Franse steden per fiets voor de ultieme ervaring. Volg fietspaden langs historische monumenten, lokale markten en de mooiste parken. Fietsvriendelijke steden zoals Parijs, Lyon en Straatsburg bieden veilige en interessante routes. Daarnaast zijn er in de meeste steden fietsdiensten beschikbaar die het huren van fietsen heel eenvoudig maken. Check de websites hieronder voor diensten uit verschillende steden 👇

Handig om te weten in het verkeer:

De verkeersregels voor fietsers in Frankrijk zijn net even wat anders dan die in Nederland of België. Houd er rekening mee dat het voor kinderen onder de 12 jaar verplicht is om een helm dragen, zowel voor de bestuurder als de passagier. Daarnaast is het niet toegestaan om gebruik te maken van audioapparatuur zoals koptelefoons of oortjes. Bij overtreding hiervan kan je een boete riskeren van 135 euro. Daarnaast is het aan te raden om reflecterende kleding te dragen voor zichtbaarheid in het verkeer.

Meer info vind je op de website van Securite-Routiere.

Meer informatie

Wil je meer weten over fietsen en duurzaam reizen in Frankrijk? Check dan de linkjes hieronder 🚲

Een juridisch probleem melden