VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Budapest, Cities and Beaches, Marmara Budapest

Onze top 5 bijzondere activiteiten die je in Praag kunt doen!

Ahoy Piraat!

We kunnen je heel veel vertellen over Praag, en deze stad is voor velen een ware belevenis: kronkelende straatjes waar je slenterend doorheen kunt wandelen, talrijke bezienswaardigheden die honderden jaren oud zijn; en natuurlijk bier - veel bier. Tsjechië zou Tsjechië niet zijn zonder een halve liter op je tafel.

Maar vandaag nemen we je mee naar unieke activiteiten die je kunt doen in en nabij Praag! Deze activiteiten gaan verder dan de astronomische klok, de Karelsbrug en de Praagse Burcht.

Gepubliceerd door
Pasmaatje·1-5-2024
Delen

1. Bezoek fort Vyšehrad

Een van de leukste wandelingen die ik ooit heb gedaan, was rond Vyšehrad, een oud fort net ten zuiden van het historisch centrum van Praag. Midden in het fort vind je een kerk en een begraafplaats waar veel belangrijke Tsjechische mensen zijn begraven. Het fort heeft prachtige tuinen en parken waar je goed kunt wandelen en ontspannen. Zo ontsnap je even aan de mensenmassa!

2. Een bezoekje aan Mělník

Dit stadje ligt ongeveer een uurtje met de trein ten noorden van Praag en staat bekend om zijn schilderachtige ligging tussen wijngaarden en historische gebouwen. Het kasteel van Mělník, waar je nu een wijnmuseum kunt vinden. In het stadje kun je genieten van een of meerdere wijnproeverijen om je dag zoet te houden!

3. De wijk Žižkov

Deze wijk staat bekend om zijn eigenzinnige sfeer, met talloze cafés, bars en street art. Bezoek de Žižkov Televisietoren, die ver boven de rest van Praag uitsteekt. Hoe dichterbij je komt, hoe interessanter dit gebouw wordt. Dit gebouw staat namelijk bekend om zijn bizarre sculpturen van kruipende baby's.

4. Petřín Toren & uitzichtpunt

Petřín Heuvel is een van de meest geliefde groene plekken van Praag. Het uitzicht is hier schitterend en zeker vanaf de Petřín Toren. Deze toren wordt ook wel de Eiffeltoren van Praag genoemd. Je kunt op de heuvel komen met een kabelbaan, die vertrekt vanaf de voet van de heuvel, bij halte Újezd, en brengt je naar de top in slechts enkele minuten.

5. Kampa-eilanden

Wellicht zal het niet snel opvallen dat het een eiland is, maar de Kampa-eilanden liggen aan de westkant van het centrum en wordt gezien als een rustige toevluchtsoord in het hart van de stad. Wandel langs de met bomen omzoomde paden, geniet van de prachtige uitzichten op de rivier en bewonder de moderne kunstwerken die verspreid liggen over het eiland.

Meer activiteiten die je kunt ondernemen

Mocht dit je eerste, tweede of achtste keer Praag zijn, geen zorgen! Elke keer weer kan je de stad opnieuw ontdekken. Anders is er ook wel in de omgeving genoeg te doen. Denk bijvoorbeeld aan uitstapjes naar Brno, Český Krumlov of Pilsen. Ook vind je in de buurt nog een aantal prachtige kastelen die zeker een bezoekje waard zijn. Je kunt gemakkelijk met de trein vanuit Praag naar verschillende bezienswaardigheden reizen.

Een juridisch probleem melden