VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Architecture, Building, Car

Reisadvies voor Parijs is veranderd en aangescherpt om terreurdreiging

Ahoy Piraat!

De kleurcode van het reisadvies voor Parijs is van groen naar geel gegaan en dat komt doordat het dreigingsniveau in Frankrijk sinds een terroristische aanslag in oktober 2023 op de hoogste stand staat. Als je binnenkort naar Parijs gaat, dan vraag je jezelf misschien wel af hoe de situatie daar op het moment aan toe gaat.

Gepubliceerd door
Pasmaatje·15-12-2023
Delen

Hieronder hebben we een kort overzichtje gemaakt van de actuele stand van zaken, gebaseerd op informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Want waarom is het reisadvies veranderd en heeft dit gevolgen voor je eventuele reis naar Parijs?

Reisadvies geel voor Parijs, groen voor Frankrijk

Dat betekent dat mensen wel naar Parijs kunnen en mogen reizen, maar dat je wat beter op moet letten op eventuele risico's. In de rest van het land blijft het reisadvies groen, het laagste niveau. "Maar mensen kunnen wel gewoon naar Parijs", aldus Demissionair minister Bruins Slot.

Kan je nog wel naar Parijs?

Het antwoord is ja. Een geel reisadvies betekent niet een negatief reisadvies. Er is extra waakzaamheid nodig doordat de veiligheidssituatie op dit moment anders is. Ga je binnenkort naar Parijs of wil je iets plannen? Dat kan zeker. Het is echter belangrijk om het volledige reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen.

Waarom is het reisadvies veranderd?

Dit komt door een aantal incidenten die in het najaar hebben plaatsgevonden, waaronder een gewelddadig incident op 2 december in de buurt van de Eiffeltoren, waarbij een dode viel en enkele mensen gewond raakten.

Frankrijk staat al op het hoogste dreigingsniveau sinds de aanslag op een docent in Arras in oktober. Hierdoor is er extra bewaking bij grote culturele en sportevenementen

Een juridisch probleem melden