VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • ☀️ In Sicilië kun je een huis kopen voor €1
Impressions and Other Assets/shutterstock_1084151714_bsbpio

🍊Sicilië: huizen te koop voor de prijs van een espresso ☕️

Over heel Europa komen er koophuizen tevoorschijn die je voor slechts een euro kunt kopen. De nieuwste uitbreiding van deze lijst is niks minder dan een dorpje op het Italiaanse Sicilië, in de gemeente Castiglione di Sicilia.

Om mensen aan te moedigen hier te komen wonen en het oude stadscentrum in zijn oude glorie te herstellen, besloot het gemeentebestuur huizen te koop aan te bieden voor het symbolische bedrag van 1 euro.

Een unieke kans om pittoreske Italiaanse dorpjes, die al jaren kampen met een leegloop, nieuw leven in te blazen.

Gepubliceerd door
Cipi·5-2-2024
Delen

In het hart van de Middellandse Zee bezit Sicilië juweeltjes van onvergelijkbare schoonheid, en daaronder valt Castiglione di Sicilia op.

Castiglione di Sicilia is een betoverend stadje op Sicilië, 15 km van zee en vlakbij de vulkaan Etna, beroemd om zijn adembenemende landschappen van vulkaantoppen en stranden aan de Ionische kust.

Ook het kasteel van Lauria is het vermelden waard, een middeleeuws bouwwerk dat boven de stad uittorent, evenals de prachtige historische kerken die verspreid liggen over het centrum. Ook het nabijgelegen Alcantara Park is noemenswaardig, waar je ongelooflijke vulkanische kloven kunt verkennen.

Onlangs lanceerde Castiglione di Sicilia een revolutionair initiatief om het historische centrum nieuw leven in te blazen en nieuwe bewoners aan te trekken. In een project dat vergelijkbaar is met dat van andere kleine Italiaanse dorpen, worden enkele huizen te koop aangeboden voor de symbolische prijs van 1 euro. Deze huizen, waarvan sommige gerenoveerd moeten worden, zijn bedoeld als privéwoning en als toeristische accommodatie.

Om deel te nemen aan dit initiatief zal je moeten laten weten dat je geïnteresseerd bent en een idee klaar hebben liggen voor de herontwikkeling van het pand. Dit project is een unieke kans voor wie wil wonen in een stad aan zee met een rijke geschiedenis. Alle gedetailleerde informatie en richtlijnen zijn beschikbaar op de website van de gemeente Augusta, die iedereen uitnodigt om deze prachtige hoek van Sicilië te ontdekken en nieuw leven in te blazen.

Een juridisch probleem melden