VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Inspiratie
  • Tenerife, het prachtige eiland vol cultuur en festiviteiten
DMO Tenerife, Partner

Tenerife, het prachtige eiland vol cultuur en festiviteiten

Ahoy Piraat!

Tenerife is niet alleen een schitterend eiland qua natuur, maar het barst er ook van de cultuur! Het eiland biedt een breed scala aan culturele activiteiten en bezienswaardigheden. Je vindt hier niet alleen historische architectuur en interessante musea, maar ook traditionele festivals en lokale ambachten.

We nemen je mee op culturele ontdekkingsreis naar dit prachtige eiland en vertellen je over een aantal festiviteiten die je zeker niet mag missen tijdens je vakantie op Tenerife.


Gepubliceerd door
Pasmaatje·13-4-2024
Delen

Carnaval van Santa Cruz de Tenerife

We kunnen niet anders dan beginnen over carnaval. Wist je dat het carnaval op Tenerife één van de grootste en meest opvallende carnavalsvieringen ter wereld is? Het trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld aan. De festiviteiten en activiteiten op Tenerife duren meestal ongeveer twee weken. Dit programma staat vol met kleurrijke parades, optredens, straatfeesten en culturele evenementen. De hoofdstad Santa Cruz de Tenerife is het epicentrum van de festiviteiten, maar ook in andere grote steden zoals Puerto de la Cruz valt ontzettend veel te beleven!

Semana Santa (Heilige Week)

Voorafgaand aan Pasen vindt de Heilige Week (Semana Santa) plaats. Gedurende deze week wordt het lijden, sterven en verrijzen van Jezus herdacht. Gedurende deze week vinden indrukwekkende optochten plaats en overal op het eiland zijn culturele vieringen te vinden.

Ook vinden er dagelijks processies plaats, vooral in de belangrijkste steden en dorpen van het eiland. De processies zijn indrukwekkend om te zien! Het geluid van religieuze muziek vult dan de straten tijdens een processie.

Kijk je ogen uit bij Corpus Carpets

Bij Corpus Carpets draait alles om tapijten, unieke tapijten gemaakt van bloemen, zout, struiken en verschillende kleuren zand. Deze bijzondere en kleurrijke tapijten worden overal in de straten bij het stadhuis op de grond gemaakt.

Waar: La Orotava, La Laguna en Tacoronte.

Wanneer: Mei-juni

Día de Canarias

Día de Canarias, of de Dag van de Canarische Eilanden, is een belangrijke viering op Tenerife en op de andere eilanden van de Canarische archipel en wordt gevierd op 30 mei. Op deze dag in 1983 kregen de Canarische Eilanden namelijk een regionale autonomiestatus. Op deze dag worden overal op het eiland verschillende culturele en traditionele activiteiten georganiseerd om de unieke identiteit en erfgoed van de Canarische Eilanden te vieren, zoals muziekoptredens en dansvoorstellingen.

Romerías (Bedevaarten)

Romerías zijn religieuze processies en feesten ter ere van lokale beschermheiligen. De meeste traditionele dorpen en steden op Tenerife organiseren vrijwel elk jaar hun eigen Romeria, waarmee de heilige wordt geëerd die gezorgd heeft voor een goede oogst. Traditionele klederdracht, muziek, dans en natuurlijk culinaire hoogstandjes om van te smullen mogen natuurlijk niet ontbreken.

Festivals op Tenerife

Op Tenerife zijn het hele jaar door leuke evenementen, culturele activiteiten, feesten en festivals.

Dit zijn onze favoriete festivals op Tenerife:

Een juridisch probleem melden