VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Vanaf vandaag moet je entreegeld betalen voor een bezoek aan Venetië
Venice

Vanaf vandaag moet je entreegeld betalen voor een bezoek aan Venetië

Ahoy Piraat!

Venetië voert eindelijk de langverwachte toeslagen in voor het betreden van de stad op piekdata in de lente en de zomer. Toeristen die een bezoekje aan Venetië willen brengen, moeten vandaag voor het eerst entreegeld betalen. Dit doet Venetië om overtoerisme tegen te gaan.

Gepubliceerd door
Mad_Dog_Daniel·25-4-2024
Delen

Venetië gaat bezoekers nu €5 per dag laten betalen in een poging het overtoerisme in te dammen, ter bescherming van de stad. Dit is een soort entreegeld voor de stad, dat verder gaat dan toeristenbelasting alleen. Veel mensen overnachten op het vasteland en gaan vanaf daar een dagje naar Venetië. Dit zorgt ervoor dat de stad volstroomt met toeristen en daar gaat de lokale overheid nu wat aan doen.

De stad lanceerde vorig jaar een proef, die dit jaar is uitgebreid met volgende data:

  • 25, 26, 27, 28, 29, 30 april

  • 1, 2, 3, 4, 5, 11, 12, 18, 19, 25 en 26 mei

  • 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29 en 30 juni

  • 6, 7, 13 en 14 juli

Als je de stad op deze dagen wilt bezoeken, moet je hier naar de officiële website gaan om de belasting te betalen. Daarna ontvang je een QR-code. Hoewel er geen fysieke barrières zijn, zullen inspecteurs steekproefsgewijs controleren of toeristen hebben betaald.

Er zijn vrijstellingen voor inwoners en mensen die een hotelkamer hebben geboekt in het centrum van Venetië, dus indien je overnacht op het vasteland moet je op deze dagen wel een entree voor de stad betalen. Het is ook gratis voor kinderen onder de zes jaar.

Word lid van onze Facebookgroep voor al je vragen 👇🏻

Check alle aanbiedingen:

Een juridisch probleem melden