VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Aerial photography, Agia Triada, Agia Triada island

Top 10 landen met de meeste eilanden

Ahoy Piraat!

Welkom bij een fascinerende reis langs de kustlijnen van 's werelds meest eilandrijke landen! Ontdek de unieke landschappen, culturen en avonturen die deze eilanden te bieden hebben, terwijl we een glimp opvangen van de top 10 landen met de meeste eilanden ter wereld. Een aantal zullen je verrassen!

Gepubliceerd door
Pasmaatje·28-4-2024
Delen

10. De Bahama's

De Bahama's zijn een onafhankelijk land in het Caraïbisch gebied, bestaande uit een eilandengroep van meer dan 3.200 eilanden, waarvan slechts 30 tot 40 bewoond zijn. Andros is het grootste eiland, en Nassau, gelegen op New Providence, is de hoofdstad met meer dan 200.000 inwoners. Toerisme vormt de belangrijkste inkomstenbron, met cruises naar de Bahama's die populair zijn bij vakantiegangers. Het land staat ook bekend als een belastingparadijs.

9. Het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk is meer dan alleen Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Het omvat ook een schat aan eilanden in de Noordzee, waarvan er maar liefst 6.289 zijn geteld, waarvan de meeste tot Schotland behoren. Je vindt er diverse eilandengroepen, zoals de Binnen- en Buiten-Hebriden, de Orkneyeilanden en de Shetlandeilanden. Daarnaast behoren de Kanaaleilanden en het eiland Man tot het Brits Kroonbezit, met een directe autonomie onder de Britse Kroon.

8. Japan

Het keizerrijk Japan bestaat uit een verzameling van 6.852 grotere en kleinere eilanden. Japan heeft zoveel eilanden vanwege zijn geologische ligging aan de rand van de Pacifische Plaat, een gebied dat bekend staat als de Ring van Vuur. Honshu is het grootste eiland van Japan, waarop steden als Tokio, Kyoto en Osaka liggen. Het is het politieke en economische hart van het land. Ook Hokkaido is een bekend om zijn prachtige natuur, waaronder nationale parken, warmwaterbronnen en skigebieden.

7. De Filipijnen

We gaan dan verder met dit lijstje en komen uit bij de Filipijnen. De Filipijnen bestaan uit 7.641 eilanden, waarvan ongeveer duizend bewoond zijn en 3.144 een naam hebben. Ze zijn verdeeld in drie hoofdgroepen: Luzon, de Visayas en Mindanao. Er zijn tal van toeristische topbestemmingen op de Filipijnen. Vooral foto’s van het eiland Palawan.

6. Australië

Australië telt officieel 8.222 eilanden. De meeste ervan bevinden zich in het westen van Australië. Australië zelf bestaat natuurlijk zelf uit een enorm groot eiland in het zuiden van de Stille Oceaan. Een toeristische topper is vooral Kangooroo Island, ten zuidwesten van de stad Adelaide. Daarnaast heb je ook Tasmanië, dat naast Australië zelf het grootste eiland is.

5. Indonesië

Indonesië bestaat uit meer dan 17.000 eilanden. Java is dichtstbevolkte eiland en bekend om zijn rijke cultuur, historische bezienswaardigheden zoals Borobudur en Prambanan, en levendige steden zoals Jakarta en Yogyakarta. Daarnaast ken je natuurlijk Bali, een populaire toeristische bestemming, beroemd om zijn prachtige stranden, culturele erfgoed, tempels, en levendige sfeer. Ook mogen Sulawesi en Borneo niet vergeten worden, wat tot een van de grootste eilanden ter wereld behoren.

5. Canada

Ook het aantal Canadese eilanden is niet exact bekend. Schattingen lopen op tot rond de 30.000. Vele daarvan liggen ten noorden van de poolcirkel. Georgian Bay, in het zuiden van het land, vormt het grootste zoetwater-eilandenrijk ter wereld. Georgian Bay staat ook wel bekend als de ‘archipel van de 30.000 eilanden’. Bekende eilanden zijn onder andere Vancouver Island and Nova Scotia.

3. Noorwegen

De staat Noorwegen telt op zijn minst 50.000 eilanden. Dat is niet niks. Bouvet Island heeft de reputatie het meest afgelegen eiland ter wereld te zijn en je vindt het eiland ironisch genoeg dichtbij Antarctica.. Je moet wel rekening houden met het barre klimaat. Dat geldt overigens ook voor vele andere Noorse eilanden, zoals Spitsbergen in het noordpoolgebied. Een van de prachtige eilanden zijn de Lofoten liggen ten noorden van de poolcirkel, maar door de warme golfstroom heb je hier een aangenaam klimaat.

2. Finland

We blijven in het noorden blijven, want Finland telt een indrukwekkend aantal van 179.584 eilanden, voornamelijk langs de Zuid-Finse kust. Maar niet alleen in zee liggen Finse eilanden; het land herbergt ook ontzettend veel meren, met maar liefst 98.050 eilanden daarin. De Åland-eilanden zijn een boeiende toeristische bestemming.

1. Zweden

In feite heeft Zweden de meeste eilanden van alle landen ter wereld, met naar schatting meer dan 267.000 eilanden. Deze eilanden variëren van grote eilanden zoals Gotland en Öland tot kleine, rotsachtige eilandjes in de archipel van Stockholm. De eilanden bieden een scala aan recreatieve activiteiten, waaronder wandelen, zeilen, vissen en kamperen, en zijn een integraal onderdeel van de Zweedse natuurbeleving.

Een juridisch probleem melden