VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Regierungspläne verteuern Inlandsflüge
Airplane on snow

Vanaf 1 mei 2024 worden alle vluchten vanaf Duitsland duurder

Ahoy Piraat!

Vanaf morgen gaat de vliegtaks In Duitsland omhoog! De Duitse regering had vorig jaar aangekondigd dat ze van plan zijn de vliegtaks te verhogen. Eerdere voorstellen om belasting te heffen op kerosine zijn nu van de baan door deze nieuwe belastingverhoging. Hoe duurder? Dat lees je hieronder!

Gepubliceerd door
Tobi·30-4-2024
Delen

Dit is hoeveel duurder vluchten vanaf mei zullen zijn

Je vliegticket vanaf Duitsland gaat in ieder geval vanaf 1 mei duurder worden. De Duitse overheid heeft aangekondigd dat ze de vliegtaks gaan verhogen, wat direct van invloed zal zijn op de kosten van jouw vlucht.

Wat betekent dit voor jou als reiziger? Nou, het hangt af van je bestemming. De vliegtaks verschilt namelijk, waarbij vluchten naar verre bestemmingen een hogere belasting met zich meebrengen dan kortere vluchten.

  1. Korte afstanden: bijv. Parijs, Kreta, Canarische Eilanden / stijgt de vliegtaks van €13,03 naar €15,53

  2. Middellange afstand: bijv. Egypte, Dubai / stijgt de vliegtaks van €33,01 naar €39,34

  3. Lange afstand: bijv. VS, Thailand / stijgt de vliegtaks van €59,43 naar €70,83

Op alle soorten bestemmingen is er een stijging van 19,2 procent.

© Grafik: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12270814

TIP: Natuurlijk is een stijging van 11 euro op vluchten naar New York voor 400 euro op het eerste gezicht niet wereldschokkend. Maar als je bijvoorbeeld op 1 mei vluchten wilt boeken en beseft dat je de dag ervoor nog eens 11 euro had kunnen besparen, dan is dat toch wel een beetje vervelend. Dus je kunt vandaag nog een paar euro besparen door nu je vliegticket vanaf Duitsland te boeken.

Een juridisch probleem melden