VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Vanaf 15 december 2024 rijden er weer treinen tussen Groningen en Leer
Arriva, trein, train

Vanaf 15 december 2024 rijden er weer treinen tussen Groningen en Leer

Ahoy Piraat!

Het is misschien een welbekend probleem, of misschien heb je er nog nooit van gehoord. Tussen Groningen en Duitsland zijn er problemen met het spoor sinds 2015. Toen werd de Duitse brug Friesenbrücke in december 2015 aangevaren door een vrachtschip. Is dat nog steeds niet opgelost? Nee, nog steeds niet.

Gepubliceerd door
Pasmaatje·13-1-2024
Delen

Herbouw Friesenbrücke

Het duurde jaren voordat ze eindelijk met de herbouw konden beginnen. Er waren niet alleen conflicten over wie de herbouw moest betalen, ook zochten ze naar een manier om deze brug klaar te maken voor de toekomst. Sinds vorig jaar is het eindelijk zover, de brug kon herbouwd worden. Toen moest het nog beginnen, maar inmiddels is de herbouw in volle gang!

Geen trein naar Duitsland

Nu kan je op twee manieren naar het Duitse Leer reizen. Vanaf hier heb je onder andere ICs naar Bremen, Hannover en Leipzig. Echter kost het wat tijd om naar het Duitse Leer te komen. Vanaf Groningen kan je een directe buslijn pakken naar Leer, of je pakt de trein tot het Duitse Weener en pakt vanuit daar een pendelbus naar Leer. Het is maar net wat gemakkelijker (minder vervelend) is.

Nu gaat de treinverbinding tussen het Nederlandse Bad Nieuweschans en het Duitse Weener vanaf 1 februari voorlopig volledig stoppen. DB Netz, het Duitse ProRail, gaat het spoor ingrijpend aanpakken. Dan rijdt de trein dus niet verder dan Bad Nieuweschans in plaats van Weener. Het spoor wordt namelijk verwijderd en er komt een nieuw stuk spoor, zodat de trein straks een stuk sneller kan rijden. Ook komen er twee extra Duitse stations (Bunde en Ihrhove) bij.

Dit houdt in dat er geen treinen meer tussen Bad Nieuweschans en Weener rijden. Er worden bussen ingezet, maar vanaf 15 december 2024 kunnen er weer treinen rijden tussen Groningen en Leer.

Zijn de werkzaamheden dan voorbij?

Nee, er blijven werkzaamheden plaatsvinden om treinen in één keer door te kunnen laten rijden tussen Groningen en Bremen. Dit gaat even duren, maar de zogeheten Wunderline zou reizen tussen Groningen en Duitsland nog een stuk makkelijker moeten maken. Verwachting is dat deze verbinding dan operationeel is in 2030.

Word lid van onze Facebookgroep voor al je vragen 👇🏻

Een juridisch probleem melden