VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Vanaf 2024: binnen 6 uur van Amsterdam naar Berlijn met de trein
Electric InterCity Express in Frankfurt deutsche bahn

Vanaf 2024: binnen 6 uur van Amsterdam naar Berlijn met de trein

Ahoy Piraat!

Wij zijn natuurlijk erg fan van Berlijn. Van historie tot cultuur tot techno, in deze stad is alles mogelijk. Het is natuurlijk erg fijn om dan de directe trein te nemen. Helaas duurt die altijd erg lang, maar daar komt vanaf volgend jaar verandering in!

Gepubliceerd door
Pasmaatje·16-11-2023
Delen

De Intercity Berlijn gaat vanaf 2024 een stuk sneller rijden. De reistijd gaat van 6.20 naar 5.54 uur, bijna een half uur sneller! Dat komt door een aantal redenen:

Geen wisseling van locomotief bij de grens

Vanaf 10 december wordt er met een andere locomotief gereden, die zowel in Nederland én Duitsland op het spoor kan en mag rijden. Het wisselen van locomotief is niet meer nodig en daardoor hoeft de trein niet meer zolang bij Bad Bentheim te stoppen. Dit was een erg lange stop, dus dat scheelt enorm!

Nieuw spoor bij Oldenzaal

Bij Oldenzaal is een extra stuk spoor en een tijdelijk extra perron gebouwd. De regionale trein kan hier keren en zit de Intercity Berlijn niet meer in de weg. Hierdoor kan de trein veel gemakkelijker richting Bad Bentheim reizen.

Minder stops

Ook doordat de trein minder stops heeft, kan de trein een stuk sneller reizen. In Duitsland worden de stations Stendal, Minden en Bad Oeynhausen overgeslagen. In Nederland wordt Almelo overgeslagen en mocht dat je favoriete station zijn, dan zal je helaas in de toekomst via Hengelo moeten reizen.

Nog steeds net zo goedkoop

Naar Berlijn reizen wordt niet duurder, wat fijn! Een treinticket is mogelijk vanaf Amsterdam voor maar €38. De trein rijdt 5 à 6 keer per dag direct vanaf Amsterdam naar Berlijn.

Word lid van onze Facebookgroep voor al je vragen 👇🏻

Een juridisch probleem melden