VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

 • Home
 • Nieuws
 • Vandaag gaat de nieuwe dienstregeling van de NS in
Amsterdam, Europe, Gemeente Amsterdam

Vandaag gaat de nieuwe dienstregeling van de NS in: meer treinen en geen prijsverhoging

Ahoy Piraat!

Elk jaar is het spannend, wat gaat de NS doen? Zijn er veel treinwijzigingen? Vanaf 10 december rijden de treinen van de NS met nieuwe dienstregeling en dat heeft veel gevolgen voor een aantal trajecten. Met name doordeweeks zullen er extra treinen bijkomen, wat fantastisch! Wekelijks worden er 1800 extra treinen ingezet! En dat allemaal zonder prijsverhoging.

Gepubliceerd door
Pasmaatje·10-12-2023
Delen

Nieuwe dienstregeling:

Dit gaat er veranderen op de volgende trajecten:

Amsterdam Centraal - Breda

 • Meer treinen op zaterdag- en zondag overdag weer 5 keer per uur een Intercity direct tussen beide steden.

Arnhem Centraal - Nijmegen

 • Weer 4 keer per uur een sprinter tussen beide steden. Dit geldt voor maandag t/m donderdag in de daluren. Voor vrijdag geldt dit de hele dag.

Arnhem Centraal - Rotterdam Centraal via Schiphol

 • Er komen meer treinen. Vanaf maandag weer in totaal 6 keer per uur een Intercity. Dit geldt voor maandag t/m donderdag in de spits.

Arnhem Centraal - Schiphol Airport

 • Weer in totaal 4 keer per uur een Intercity en weer een doorgaande verbinding tussen Arnhem Centraal en Schiphol Airport. In de avond tot 21:00 uur in plaats van 19:00 en op zaterdag en zondag vanaf 9:00 uur, die voorheen niet reed.

Den Haag Centraal - Amsterdam Centraal

 • Vanaf maandag weer in totaal 4 keer per uur een Intercity. Dit geldt voor maandag t/m donderdag in de daluren, vrijdag vanaf 15:00 uur (reed hele dag niet) in de avond tot 22:00 uur (was tot 20:00 uur) en zaterdag/zondag vanaf 11:00 uur (reed hele dag niet).

Den Haag Centraal - Utrecht Centraal

 • Weer in totaal 4 keer per uur een Intercity. Dit gaat gelden voor maandag t/m donderdag in de daluren en in de avond tot 21:00 uur (was tot 19:00 uur). Dit geldt ook voor vrijdag vanaf 15:00 uur en op zaterdag en zondag vanaf 11:00 uur.

Dordrecht - Schiphol Airport

 • Weer in totaal 4 keer per uur een Intercity in de avonden tot 22:00 uur in plaats van 19:00 uur. Op zaterdag vanaf 09:00 uur en zondag vanaf 10:00 uur.

Dordrecht - Rotterdam Centraal

 • Op maandag t/m donderdag in de spits rijden weer 6 keer per uur een Sprinter tussen beide steden.

Groningen - Assen

 • Op maandag t/m donderdag in de spits rijden weer 4 keer per uur een Sprinter tussen beide steden.

Nijmegen - Arnhem Centraal

 • Op maandag t/m donderdag in de daluren weer en vrijdag de hele dag in totaal 6 keer per uur een Intercity en weer 4 keer per uur een doorgaande verbinding tussen Nijmegen Centraal en Utrecht Centraal. Dit geldt in de avond richting Nijmegen Centraal tot 23:00 uur (was tot 20:00 uur) en richting Arnhem Centraal tot 21:00 uur (was tot 18:30 uur).

Nijmegen - Dordrecht via Breda

 • Weer 2 keer per uur een Sprinter (was 1 keer per uur). Dit geldt voor de avond en voor zaterdag en zondag de hele dag.

Rotterdam Centraal - Breda

 • Maandag t/m zondag overdag weer 5 keer per uur een Intercity (direct). Weer 3 keer per uur een directe verbinding tussen Amsterdam/Schiphol en Breda.

Rotterdam Centraal - Utrecht Centraal

 • Op maandag t/m donderdag in de daluren rijden weer 4 keer per uur een Intercity tussen beide steden. Dit geldt ook op vrijdag vanaf 15:00 uur. Dit geldt in de avond tot 21:00 uur (was tot 19:00 uur) en zaterdag en zondag vanaf 11:00 uur.

Tilburg Universiteit - Eindhoven Centraal

 • Weer 2 keer per uur een Sprinter (was 1 keer per uur). Geldt voor maandag t/m vrijdag in de avond tot 21:00 uur (was 20:00 uur).

De Intercity Berlijn gaat vanaf 2024 een stuk sneller rijden. De reistijd gaat van 6.20 naar 5.54 uur, bijna een half uur sneller! Dat komt door een aantal redenen waarover we al eerder hadden geschreven in dit artikel.

Geen prijsverhoging

Wat verrassend is, is dat de NS de prijzen voor kaartjes voor binnenlandse reizen komend jaar niet verhoogt. De kosten van de treintickets blijven gelijk. Dit komt doordat er extra geld is toegezegd vanuit de Tweede Kamer. Aanvankelijk wilde de NS de ticketprijzen verhogen met 6,5%, maar dat gaat gelukkig niet door.

Check alle aanbiedingen:

Een juridisch probleem melden