VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Lake House II // Alauzet Ecolodge + Nature spa, airbnb, Occitanie

Vijf duurzame activiteiten in Frankrijk 🇫🇷

Frankrijk heeft alles te bieden als vakantieland. Van pittoreske dorpjes tot ellenlange stranden, iedereen vindt er wel iets van zijn gading.

Hieronder geven we enkele tips die je trip naar Frankrijk een stukje groener maken. Van deze activiteiten wordt niet alleen jij blij maar ook de natuur!

Gepubliceerd door
florence·22-12-2023
Delen

Door bewuste keuzes te maken tijdens je vakantie, zorg je ervoor dat jij ook je steentje bijdraagt aan het beschermen van het milieu. Door lokale gemeenschappen te steunen en de pracht van de Franse natuur te beschermen, maak jij onvergetelijke herinneringen tijdens je reis door Frankrijk.

Lyon: de Franse hoofdstad van de biodiversiteit

In 2019 werd de tweede grootste stad van Frankrijk aangewezen als de stad van de biodiversiteit en sindsdien blijft men inspanningen doen om Lyon zo duurzaam mogelijk te maken.

Zo is de fiets er koning en is er een enorm lage uitstoot van broeikasgassen waardoor de stad ook het Europese label van Smart City heeft. Daarnaast doet het stadsbestuur er alles aan om de lokale economie en cultuur te floreren. Huur een fiets en ontdek de lokale gastronomie en cultuur van Lyon!

Normandië: culinaire hoogstandjes uit de zee

Utah Beach, Le Mont St.-Michel, ... Normandië kent heel wat toeristische trekpleisters maar een originele activiteit die je kan doen is voetvissen langs de kunst van Normandië. Deze eeuwenoude traditie is leuk voor zowel kinderen als volwassenen.

Bij eb wordt de Normandische kust overspoeld met oesters, mosselen en nog veel meer schelp- en schaaldieren. In Blainville-sur-Mer kan je deze activiteit op een duurzamere manier uitvoeren. Met gidsen van bijvoorbeeld de Association Pour une Pêche à Pied Respectueuse de la Ressource (APP2R) kan jij gaan voetvissen zonder het zand en de natuurlijke habitat aan te tasten.

Marseille: ga de vervuiling van de Middellandse zee tegen.

Wie droomt er nu niet van een duik in het azuurblauwe water in de Middellandse Zee? En met deze activiteit koppel jij het nuttige aan het aangename. Langs de ‘blauwe kust’ bij La Ciotat, nabij Marseille, worden er regelmatig schoonmaakexpedities georganiseerd door verschillende verenigingen. Zo help je met het opruimen van zwerfafval langs de kustlijn en achteraf kan je een frisse duik nemen!

Ontdek Franse lokale ambachten op de fiets

De tongstrelende en sportieve vélo- & fromageroute is 6800 kilometer lang en is verdeeld over 87 ontdekkingsroutes. Langs groene paden en authentieke markten proef jij van de heerlijkste lekkernijen. Om er zeker van te zijn dat de producten die je aangeboden krijgt door ambachtslieden en boeren traceerbaar en authentiek zijn, bestaan er keurmerken zoals het rode label, de AOP en AOC en ‘Agriculture Biologique’.

Duurzame accommodaties

Slapen in een boomhut, genieten van een bosrijke omgeving op de camping, mooie houten chalets en nog veel meer.

In Frankrijk vind je heel wat duurzame accommodaties waar je kan verblijven tijdens je reis. Kies één van de vele milieuvriendelijke accommodaties en geniet van een heerlijke vakantie in la douce France!

Wat dacht je van een overnachting in een leuke boomhut? Klik op de link hieronder en bekijk 10 magische boomhutten in Frankrijk.

Bekijk nog meer duurzame accommodaties hier!

Een juridisch probleem melden