VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Vliegmaatschappij geeft gratis extra stoel aan ‘plus size’-passagiers
Aviation, passengiers, Plane

Vliegmaatschappij geeft gratis extra stoel aan ‘plus size’-passagiers

Ahoy Piraat!

Vandaag hebben wij bijzondere informatie uit de Verenigde Staten. Niet heel verrassend dat het nieuws daar vandaan komt, maar het wekt een wereldwijde discussie op. Sinds kort mogen passagiers met een maatje meer aanspraak maken op een gratis extra stoel. Dit kan nu bij de Amerikaanse vliegmaatschappij Southwest Airlines. 

Gepubliceerd door
Pasmaatje·19-12-2023
Delen

Gratis extra stoel voor mensen met een maatje meer

Southwest Airlines heeft een gewijzigd beleid voor passagiers van omvang en geeft ze de mogelijkheid hebben om hun zitbehoeften te bespreken bij de gate voordat ze boarden in het toestel. Als bij de gate wordt vastgesteld dat er een tweede of derde stoel nodig is voor de passagier, dan wordt er gratis een extra stoel aan de desbetreffende persoon toegewezen.

Passagiers die zeker willen zijn dat ze een extra stoel gratis kunnen krijgen, kunnen ook vooraf extra zitplaatsen kopen. Als ze daarna contact opnemen met de klantenservice van deze vliegmaatschappij, dan kunnen ze het geld terugkrijgen.

Dit beleid is al een tijdje geleden gewijzigd, maar nu extra aandacht door deze TikTok video die viral gaat. Naast dat irritaties voorkomt bij andere passagiers, krijgen mensen met een maatje meer ruimte. Wat ons betreft een win-winsituatie.

Passagiers wegen

Soms is er al sprake dat een passagier in de Verenigde Staten op een weegschaal moet voor een vlucht. Voor elke vlucht wordt een schatting gemaakt van het gewicht van de totale passagiers om te voorkomen dat het gemiddelde gewicht per vlucht daar te hoog ligt. Dit is namelijk weleens in de VS gebeurd en dan mogen niet alle passagiers op de vlucht mee of is er extra brandstof nodig.

Check alle aanbiedingen:

Een juridisch probleem melden