VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Vliegmaatschappij vraagt passagiers zich te wegen voor hun vluchten
Airplane on snow

Vliegmaatschappij vraagt passagiers zich te wegen voor hun vluchten

Ahoy Piraat!

Voor elke vlucht berekenen vliegmaatschappijen het totale gewicht aan boord, dus zowel vracht, bagage als de passagiers. Dit is van essentieel belang omdat elk vliegtuig een vastgesteld maximumgewicht heeft voor een veilige start, ook omdat hoe meer gewicht een vliegtuig heeft, hoe meer brandstof nodig is tijdens een vlucht.

Om het gewicht van passagiers te bepalen, maken vliegmaatschappijen gebruik van een schatting, op verschillende manieren verkregen. Nu luidt de vraag, zijn die bronnen nog nauwkeurig genoeg?

Gepubliceerd door
Pasmaatje·13-2-2024
Delen

Finnair heeft in het verleden al eens aan passagiers gevraagd om zich te wegen. Dit was een experiment uit 2017 en vraagt nu om een update. Daarom worden passagiers opnieuw gevraagd om zich te laten wegen bij de gate. Volgens Finnair zijn deze gegevens cruciaal voor "nieuwe berekeningen die nodig zijn voor de veilige uitvoering van vluchten".

Belangrijk om te vermelden is dat ze alle data anoniem verwerken. Alleen de medewerker van Finnair ziet het gewicht van de deelnemende passagiers. Het gewicht wordt genoteerd voor het onderzoek, maar niet gekoppeld aan iemands persoonsgegevens.

Volgens Finnair zijn er op dit moment verrassend veel mensen die willen deelnemen aan dit onderzoek.

Word lid van onze Facebookgroep voor al je vragen 👇🏻

Check alle aanbiedingen: