VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Bag, Clothing, Fashion

Voor €10 naar Parijs, Basel of Berlijn met de trein

Ahoy Piraat!

We houden van met de trein reizen, maar het moet wel betaalbaar zijn! Dat is vaak nog lastig als je een treinticket wilt boeken naar o.a. Parijs. De nieuwe treinaanbieder GoVolta zou daar verandering in moeten brengen. Met prijzen vanaf slechts €10 een treinticket boeken naar Parijs en Berlijn, het zou mogelijk moeten zijn! We schreven eens eerder over de €10 ticket naar Berlijn, maar daar houdt het niet bij op.

Gepubliceerd door
Pasmaatje·23-1-2024
Delen

Het zou je misschien niet verbazen dat veel mensen interesse hebben in goedkope treintickets. GoVolta is een interessant bedrijf en schept de nodige verwachtingen. De site van GoVolta is gelanceerd, maar je kunt nog geen tickets kopen. Eerder hebben we in dit artikel al vermeld dat de tickets per eind januari te koop zouden zijn, echter is het bedrijf nog druk bezig met de voorbereidingen en we kunnen niet zeggen wanneer je daadwerkelijk de tickets kunt kopen. We hopen zo snel mogelijk en vooral dat de trein ook per 1 mei zal gaan rijden.

Tarieven van GoVolta

Als het goed is, kan je binnenkort tickets kopen vanaf €10 naar de bruisende stad Berlijn. Vanaf 1 mei biedt GoVolta een dagelijkse trein naar Berlijn aan en spoedig zal ook naar Parijs en Basel volgen. Of je de tickets naar Parijs en Basel al kunt boeken is onduidelijk. Het bedrag van €10 zal echter slechts beperkt beschikbaar zijn, maar dit houdt niet in dat je prijzen zoals bij de Thalys kunt verwachten. De bedoeling is dat een gemiddeld retourtje naar Berlijn gemiddeld 50 à 60 euro zal kosten, en naar Parijs rond de 80 euro.

Reisduur

De focus ligt op voordelige treintickets en daardoor duurt een treinreis wel langer. Een treinreis van Amsterdam naar Parijs duurt 6 à 8 uur, wat met de Eurostar slechts 3 uur is. Dit komt omdat de trein geen gebruik mag maken van de hogesnelheidslijn. Een treinreis naar Berlijn duurt in plaats van 6 uur, 8 uur, maar is dus wel een stuk voordeliger.

De treinen van GoVolta

Goed om te weten is dat je het bedrijf misschien al kent. Het is een dochteronderneming van Flywise, die nu onder de naam GreenCityTrip nachttreinen laat rijden. De treinen van GoVolta bieden twee klassen aan en biedt plaats aan 800 reizigers en hebben ook een restauratie. Dit is niet alleen fijn omdat je langer in de trein moet zitten dan de concurrentie, maar biedt de nodige comfort wat je nog steeds met de trein mag verwachten.

Toekomstdromen

GoVolta is ambitieus en wil vanaf 2025 nog meer treinreizen gaan aanbieden. Enkele voorbeelden die worden geadresseerd zijn onder andere naar München en Kopenhagen. De bedoeling is dat er in totaal ongeveer twintig routes komen waar dagelijks ongeveer 250 treinen rijden. Het zal in ieder geval voor veel mensen een stuk betaalbaarder worden.

Een juridisch probleem melden