VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Impressions and Other Assets/Screenshot_2023-06-22_at_10.31.48_yaswdu

Vrijwilligerswerk in het buitenland 🇬🇷😸

Heb je je ooit afgevraagd hoe het is om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland? We stelden een paar vragen aan Nila Marino, die de afgelopen jaren heeft deelgenomen aan verschillende vrijwilligersprogramma's en momenteel vrijwilliger is in een opvangcentrum voor katten op een Grieks eiland. Hier lees je over haar ervaring en advies voor degenen die zo'n prachtige avontuur aan willen gaan.

Gepubliceerd door
Hannah·23-5-2024
Delen

Over Nila Marino:

Nila Marino is 27 jaar en is geboren in Londen, waar ze tot haar 11e woonde en later met haar familie naar Kaapstad verhuisde.

Nila's energie en liefde voor reizen brachten haar ertoe om in 2022 vrijwilligerswerk te gaan doen. Sindsdien heeft ze vrijwilligerswerk gedaan in Italië, Kroatië, Montenegro, Albanië en Griekenland. Ze is van plan om nog een jaar door te gaan met vrijwilligerswerk om de wereld te ontdekken en anderen te inspireren door haar ervaringen te delen.

Kun je ons vertellen over je algemene ervaring met het gebruik van Worldpackers en Workaway om vrijwilligerswerk te vinden? Hoe heb je deze platforms ontdekt en wat heeft je aangemoedigd om ze te proberen?

Ik ontdekte Worldpackers en Workaway door andere reizigers te volgen op social media. Mijn passie voor reizen deed me op zoek gaan naar een manier om geld te besparen tijdens het reizen, en deze twee platformen boden me de ideale oplossing! Dankzij deze vrijwilligerservaringen heb ik op veel plaatsen voor langere tijd kunnen verblijven en echte vrienden kunnen maken terwijl ik reis. Over het algemeen was mijn ervaring heel positief, vooral omdat ik graag langzaam reis en plaatsen goed leer kennen. Ik leef veel liever als een 'local' dan als een toerist. Het is belangrijk voor mij om de echte cultuur van een bestemming te voelen.

Je doet momenteel een werkuitwisseling in Griekenland bij een kattenopvangcentrum. Wat is je feedback van deze reis en waarom ben je vrijwilligerswerk gaan doen in een kattenopvangcentrum?

Vrijwilligerswerk in dit opvangcentrum in Griekenland is een droom die uitkomt. Ik heb altijd al met katten willen werken, dus toen ik deze mogelijkheid op Workaway vond, twijfelde ik geen moment! Het was een waardevolle en zeer positieve ervaring, die ik alle dierenliefhebbers kan aanraden.

Voor iedereen die geïnteresseerd is, het eiland waar ik vrijwilligerswerk doe is Syros, en het kattenopvangcentrum heet Syros Cats.

Wat voor werk doe je in het kattenasiel? Hoe vind je de balans tussen werk en privé?

We voeren de katten, maken hun kennels en schuilplaatsen schoon, geven ze medicijnen en verzorging en natuurlijk veel liefde. We werken 's ochtends ongeveer 4 uur en komen 's middags terug om ze te voeren. Ik zou zeggen dat het schema vrij ontspannen is en er is genoeg vrije tijd om het eiland te verkennen of van het strand te genieten!

Wat waren je verwachtingen voordat je met vrijwilligerswerk begon en zijn die uitgekomen?

In het begin had ik niet veel verwachtingen. Ik wist dat vrijwilligerswerk kon variëren, dus ik was onbevooroordeeld. Sommige ervaringen waren beter dan andere. Veel hangt af van de mensen die de vrijwilligers managen en de dynamiek tussen hen. Het is iets waar je nooit zeker van kunt zijn totdat je er bent. Het is belangrijk om verwachtingen bij te stellen en voor iedereen de juiste plek te vinden.

Kun je ons iets vertellen over een specifieke ervaring of project waaraan je hebt gewerkt tijdens je vrijwilligerswerk? Hoe heeft het bijgedragen aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling?

Werken in het kattenasiel was een onvergetelijk project en zonder twijfel het project waar ik tot nu toe het meest van genoten heb. Het was erg lonend en verrijkend op persoonlijk vlak. Bovendien was de inhoud die ik op sociale netwerken heb gedeeld over het opvangcentrum erg succesvol, wat geweldig is!

Ben je uitdagingen of moeilijkheden tegengekomen tijdens je vrijwilligerswerk? Hoe heb je ze overwonnen?

Mijn uitwisselingservaring verliep niet goed. Ik paste niet in de kleine groep vrijwilligers en het werk paste niet bij me. Ik besloot vroegtijdig te vertrekken, wat een uitstekende keuze was, omdat ik toen een veel interessantere vrijwilligersopdracht vond, waar ik zes weken ben gebleven. Het is belangrijk om te herkennen wanneer een ervaring niet bij je past en om de moed te hebben om verder te gaan.

Hoe zou je het niveau van ondersteuning en communicatie van de gastheren en -vrouwen tijdens je vrijwilligerswerk beschrijven?

De ondersteuning en communicatie varieerde van gastheer tot gastvrouw. Sommige waren uitstekend, terwijl andere dat minder waren en soms misbruik maakten van de vrijwilligers. Het is nog nooit voorgekomen dat ik Worldpackers om hulp moest vragen, dus daar heb ik geen ervaring mee.

Wat vond je van de accommodatie en het verblijf aangeboden door de hosts, en was het anders dan je had verwacht?

Ik was best tevreden over de meeste accommodaties, hoewel sommige beter waren dan andere, vooral als je een eigen kamer had! Dat is niet altijd het geval, het is een kwestie van geluk.

Wat veiligheid betreft, hoe voelde je je tijdens je vrijwilligerswerk, kwam je in ongemakkelijke of gevaarlijke situaties terecht?

Ik heb me altijd veilig en op mijn gemak gevoeld in mijn werk en ik ben nooit een situatie tegengekomen waarin ik me onveilig voelde.

Heb je contacten kunnen leggen met andere vrijwilligers of de lokale bevolking en hoe heeft dit je algehele ervaring beïnvloed?

Ja, ik heb een aantal geweldige vrienden gemaakt tijdens mijn vrijwilligerswerk. Door veel tijd met elkaar door te brengen kom je dichter bij mensen en kun je echte contacten leggen. Het sociale deel van vrijwilligerswerk is mijn favoriet, het geeft elke keer weer veel voldoening.

Kun je ons vertellen welke invloed deze ervaringen met vrijwilligerswerk hebben gehad op je persoonlijke ontwikkeling, vaardigheden en loopbaanambities? Hoe hebben ze je kijk op reizen en culturele uitwisseling beïnvloed?

Ik denk dat vrijwilligerswerk me veel meer levenservaring heeft gegeven en mijn kijk op reizen in veel opzichten heeft veranderd. Ik heb in veel landen kunnen leven zoals de lokale bevolking en veel geleerd over verschillende culturen. Het is een bijzondere manier om de wereld te zien en ik heb het gevoel dat ik altijd veel leer van elke nieuwe ervaring.

Welk advies zou je op basis van jouw ervaring geven aan mensen die overwegen om Worldpackers of een ander platform te gebruiken om vrijwilligerswerk te doen? Met welke factoren moeten ze rekening houden en hoe kunnen ze het meeste uit hun ervaring halen?

Ik zou zeggen: ga ervoor! Het zal je leven op zoveel manieren veranderen. Het is een andere manier van reizen die veel voordelen heeft. Je maakt vrienden, je ontdekt nieuwe landen en steden, je leert veel over verschillende culturen en bovenal kun je reizen met een klein budget! Ik denk dat het belangrijk is om een open geest te houden en te onthouden dat als je het eenmaal hebt geprobeerd, als het niet de juiste plek voor je is, je altijd eerder kunt vertrekken en op zoek kunt gaan naar iets dat beter bij je past. En daar is niets mis mee. Doe je onderzoek en lees eerst alle opmerkingen over de baan om er zeker van te zijn dat de opdracht bij je past; dit is heel belangrijk. Wees moedig en waag de sprong - je zult er geen spijt van krijgen!

Vergeet niet Nila te volgen op haar sociale netwerken als je meer wilt weten over vrijwilligerswerk.

TikTok: @nila.marino

Instagram: @nilaamarino_

Een juridisch probleem melden