VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

food trends, ramen, burger, Smorgasburg, New York, Williamsburg, food

Waarom een Maccie eten goed is voor je financiën op reis

Gaat je wiskundetalent ook niet verder dan girl math? Dan is de Big Mac Index een handig trucje voor jou en je financiën op reis.

Gepubliceerd door
florence·13-4-2024
Delen

Wat is de Big Mac Index?

Dit handig trucje is niet alleen voor de fans van een Happy Meal. De Big Mac index toont op een praktische manier de wisselkoers van de euro aan in het buitenland. Het werd uitgevonden in 1986 door The Economist.

Het principe is gebaseerd op het feit dat een Big Mac of McDonalds overal ter wereld min of meer op dezelfde manier en met dezelfde ingrediënten gemaakt wordt. Toch kost het niet overal hetzelfde, dit omwille van de inflatie en de verschillen in lonen per land.

Bijvoorbeeld, een Big Mac in Europa kost ongeveer vijf euro. Terwijl in Indonesië een Big Mac ongeveer 2 euro kost. Dus zo weet je dat je 5 euro meer waard is in Indonesië dan in Europa.

Aangezien de prijs van een Big Mac aantoont hoe duur het is om in een bepaald land te eten en te leven. De index is een handig trucje als je op zoek bent naar een nieuwe reisbestemming.

Voor je streeft naar een doctoraat in Burgernomics, neem deze hamburgerwiskunde met een korreltje zout. Want het is geen exacte wetenschap. Maar het zorgt er wel voor dat je breder je koopkracht kan inschatten in een ander land.

Een juridisch probleem melden