VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Aswan, Egypt, Greco-Roman

Zeven redenen waarom een Nijlcruise echt de moeite waard is 🇪🇬

Ahoy Piraat!

Een Nijlcruise is een verrassend alternatief voor als je op reis wilt naar Egypte en graag op een ontspannen manier de mooiste plekjes van het land wil zien. Op een gezellig cruiseschip vaar jij van de ene naar de andere bestemming langs de Nijl en krijg je een gevarieerde blik op Egypte tijdens je reis.

Hieronder vind je een lijstje van de zeven redenen waarom jij echt op Nijlcruise in Egypte moet gaan.


Gepubliceerd door
florence·10-2-2024
Delen

Waarom een Nijlcruise?

Egypte stond al lang op mijn te bezoeken landenlijstje, maar het was er nog nooit echt van gekomen. Toen Corendon kwam aankloppen met de mogelijkheid om op Nijlcruise te gaan, begon ik de dagen af te tellen tot we uiteindelijk vertrokken.

Samen met Corendon en een gezellige groep reisbloggers vlogen we van Amsterdam naar Hurghada en namen wij de bus richting Luxor waar we warm werden onthaald op ons schip, MS Egilkia. Vanaf Luxor vaarden we met enkele tussenstops naar Aswan en beleefden we een prachtige reis vol cultuur, gezelligheid en ontelbaar veel hoogtepunten. Hieronder vind je een lijstje van mijn persoonlijke hoogtepunten die ik mocht ervaren tijdens deze heerlijke Nijlcruise.

1. Luchtballonvaart over Luxor

Ik had zelf nog nooit een ballonvaart gemaakt, dus dat maakt de eerste keer in een luchtballon extra speciaal. Vooral omdat het ook nog tijdens zonsopgang was.

We stonden voor dag en dauw op en het leek even of de ballonvaart niet zou doorgaan vanwege de sterke wind. Maar na lang wachten gingen we uiteindelijk de lucht in. Daar tussen de wolken werden we beloond met een prachtig uitzicht over Luxor, en zijn omgeving waar je van bovenaf onder andere de tempel van Luxor en het Karnak tempelcomplex kan spotten.

2. Geniet van de fauna en flora langs de Nijl

Terwijl je onderweg bent naar een van de vele bezienswaardigheden met het cruiseschip kan je heerlijk uitrusten op de boot. Toch zal jij je geen seconde vervelen aan boord. Terwijl jij geniet van een verfrissend drankje of een plons in het zwembad vaar je langs het prachtig groen van de Nijlomgeving.

De omgeving van de Nijloevers is iets heel bijzonders. Je krijgt een kleine glimps in het alledaagse leven en hoe zuidelijker je vaart hoe gevarieerder het landschap rondom je wordt. Het groen van de Nijloevers mengt zich dan met bergen en zandduinen die spectaculair ogen bij de zonsopgang of zonsondergang.

Je moet minimaal één keer extra vroeg je wekker zetten voor een onvergetelijke zonsopgang met uitzicht op de Egyptische landschappen van de Nijloevers!

3. Een boottocht op de Feluca, een typisch Egyptische zeilboot

In mijn ogen bestaat te veel tijd spenderen op een boot niet. Dus toen we een boottochtje gingen maken op een Feluca, een typisch Egyptische zeilboot, werd ik razend enthousiast. Deze houten zeilbootjes zijn typerend voor de stad Aswan en het bootje brengt je naar plekjes waar je niet naartoe kan varen met het cruiseschip. Tijdens deze tocht vaar je langs pittoreske eilandjes, fascinerende rotsformaties en spot je heel wat verschillende soorten vogels.

4. De Vallei der Koningen

De Vallei der Koningen is een van de grootste en bekendste trekpleisters in Egypte. Je vindt er het wereldberoemde graf van Toetanchamon, maar dat is nog maar het tipje van de sluier. In het totaal zijn er in de Vallei der Koningen 60 graftombes te vinden. De meeste farao’s die hier begraven zijn stammen uit het Egyptisch Nieuwe rijk, dat ongeveer dateert van 1550 tot 1070 voor Christus.

Niet alle graven zijn even goed bewaard gebleven, sommige werden geplunderd. De tombes variëren ook in hun complexiteit. Zo hebben sommige graftombes meerdere kamers terwijl andere net sieren in hun eenvoud. Van de 60 graftombes kun je er tien bezoeken. Zo kan je naast het graf van Toetanchamon ook de tombes van Ramses II en de graven van de farao’s Hatsjepsoet, en Thoetmosis III bezoeken.

Als historicus van opleiding stond een bezoekje aan de Vallei der Koningen al lang op mijn bucketlist en het zien van de mummie van Toetanchamon en de verschillende graftombes was echt iets bijzonders dat ik nooit meer zal vergeten.

5. De markt van Aswan

Aswan is een stad in het zuiden van Egypte. Ik raad het aan om even je veilige haven van het cruiseschip te verlaten en een avondwandeling door de markt van Aswan te maken. Terwijl jij door de straten struint kun je de geuren en kleuren van het Egyptische avondleven observeren. Naast het kopen van typische souvenirs, zoals kruiden, is het vooral erg leuk om een theetje te drinken op een terras van één de vele theehuisjes en gezellig mensen te kijken.

6. De kleurrijke tempel van Esna

Van het originele tempelcomplex van Esna is er nog weinig overgebleven. Vandaag kan je enkel nog de zuilenhal bezoeken die werd gebouwd tijdens de Romeinse periode. Toentertijd bestond het tempelcomplex nog uit meerdere bouwwerken en tuinen. Een deel van de stenen van deze bouwwerken werd gebruikt voor het bouwen van de huizen van Esna.

Van buitenaf lijkt het alsof deze tempel weinig zal voorstellen, maar binnenin de zuilenhal zie je de kleurrijkste en meest gedetailleerde hiërogliefen die bewaard zijn gebleven. In deze fotogenieke tempel kun jij genieten van de prachtige details en wie goed kijkt, spot de westerse sterrenbeelden tussen de hiërogliefen.

7. Bezoek een Nubisch dorp

In Aswan kan je tevens een traditioneel Nubisch dorp bezoeken. De Nubiërs zijn een etnische groep die historisch gezien in de regio Nubië leefden, wat spant over het hedendaagse Zuid-Egypte en Noord-Soedan. Hun sterke culturele identiteit is tot de dag van vandaag nog duidelijk aanwezig in de Egyptische samenleving. In het Nubische dorp kun je door de straten struinen en hun kleurrijke street art observeren.

Echter wil ik hier ook als kanttekening bij schrijven dat als je gevoelig bent voor dierenleed het misschien af te raden is om een Nubisch dorp te bezoeken. Nubiërs zijn erg gehecht aan de krokodillen die vroeger vrij leefden in hun omgeving. Vandaag houden ze deze dieren als huisdier en worden ze heel vaak in te kleine hokken gestopt met een dichtgesnoerde bek. Toeristen worden aangemaand om tegen betaling een foto te nemen met de krokodillen. Dit raden wij echter af en wil jij indirect ook niet bijdragen aan dierenleed neem dan ook geen foto’s van de kamelen waar je een ritje op kan maken.

Kom tot rust na de Nijlcruise.

Tijdens je cruise op de Nijl bezoek je heel wat en zijn je dagen volgeboekt met bezoekjes aan prachtige tempels, graftombes en nog zoveel meer. Wil je daarna gewoon genieten van de Egyptische zon en de Rode Zee dan kan jij nog altijd je vakantie verlengen met een heerlijke luilekkervakantie in één van de vele resorts in Hurghada.

Persoonlijk kon ik een dagje uitrusten in het Pickalbatros Jungle Aqua resort. In het resort kon ik uiteraard geen neen zeggen tegen het uitproberen van enkele van de vele glijbanen en een heerlijke hammambehandeling. Bij Corendon vind je een uitgebreid aanbod resorts en combideals waar jij het culturele en het ontspannende aan elkaar kan combineren.

Dus ga nu je reisje Egypte plannen en laat je verwonderen door alles wat Egypte te bieden heeft.

De beste vakantiedeals naar Egypte

Corendon heeft een geweldig aanbod! Van budgetopties tot ultra luxe all inclusive resorts. Ga naar de website van Corendon om alle Egypte aanbiedingen te bekijken.

Een juridisch probleem melden