VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe gratis Fast Track service in 4 Europese luchthavens
Boek nu je tickets voor je last minute vakantie

Ontdek hoe je gratis Fast Track krijgt op het vliegveld!

Piraten, hoe saai is het om zo lang voor vertrek op de luchthaven te moeten zijn, uit angst te veel tijd te verliezen met veiligheidscontroles? Zou het niet geweldig zijn om gratis luchthavencontroles te kunnen boeken en in een mum van tijd door te lopen?

In vier verschillende Europese luchthavens, zoals Berlijn, zijn momenteel experimenten aan de gang die, in tegenstelling tot de verschillende Fast Track-diensten die al langer bestaan, gratis zijn. Wat is het nut ervan en waarom worden ze ingesteld?

Laten we hieronder alles in detail uitzoeken.

Gepubliceerd door
Tribordo·2-1-2023
Delen

Kom in een mum van tijd door de veiligheidscontroles, ontdek hoe

Het is nu mogelijk om op enkele vliegvelden in Europa gebruik te maken van een gratis Fast Track dat door Whyline (een dochteronderneming van het bedrijf Clear) wordt voorzien.

De website van de dienst is heel eenvoudig: je voert enkele gegevens in (vertrekdatum, luchthaven van bestemming en vluchtnummer) en kiest een tijdstip voor de veiligheidscontroles uit de voor die dag voorgestelde tijdstippen. Je ontvangt dan een QR-code per e-mail, komt aan op de luchthaven en gaat door speciale gates waar, dankzij het boekingssysteem, wachtrijen voor veiligheidscontroles praktisch niet meer bestaan. Het systeem werkt perfect en het beste is dat het een volledig gratis dienst is, althans voor nu!

Voorlopig is de dienst beschikbaar op de luchthavens van Berlijn, München, Köln-Bonn en Rome Fiumicino.

Je vraagt je misschien af, te mooi om waar te zijn, omdat het gratis is? En waarom lanceren de luchthavens deze dienst, aangezien voor de equivalente Fast Track-ingangen moet worden betaald, en dan nog niet eens zo weinig?

Ivan Bassato, Chief Aviation Officer van Aeroporti di Roma, verklaarde bij de aankondiging van de start van de dienst op Fiumicino dat het initiatief "directe praktische voordelen biedt: dankzij dit systeem kunnen passagiers hun tijd vóór hun vlucht organiseren, gemakkelijk door de veiligheidscontrole gaan en zo meer tijd voor zichzelf hebben, bijvoorbeeld om boodschappen te doen of iets te eten, voordat ze aan boord gaan. Het is de reiziger zelf die het tijdvenster kiest uit de beschikbare vensters voor de geboekte toegangsdienst, zodat hij zijn behoeften op een praktische en efficiënte manier kan beheren".

Kortom, minder tijd bij de veiligheidscontrole, meer tijd om te winkelen of te eten op de luchthaven, maar ook een beter wachtrijbeheer, zonder onnodige overlappingen.

Wat denken jullie, Piraten? Heb jij de dienst al geprobeerd of ben je van plan dat binnenkort te doen?

Een juridisch probleem melden