VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Reisadvies voor de Griekse eilanden is weer groen
Akropolis van Lindos op het Griekse eiland Rhodos

Reisadvies voor de Griekse eilanden is weer groen

Ahoy Piraat!

Door de hevige bosbranden op de eilanden Rhodos, Corfu en Evia werd het reisadvies aangescherpt naar geel. Maar het advies op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken kleurt terug groen voor de bovengenoemde eilanden.

Gepubliceerd door
florence·1-8-2023
Delen

De afgelopen weken woeden er hevige branden op de Griekse eilanden Rhodos, Corfu en Evia.

Zo moesten vakantiereizigers onder meer in het zuiden van Rhodos hun vakantie staken en het gebied verlaten. Reisorganisaties zoals Sunweb en Corendon annuleerden hierop hun vakanties naar het zuiden van het eiland. Als gevolg werd het reisadvies voor de bovenstaande Griekse eilanden aangescherpt naar geel.

Deze vrijdag maakte de Griekse minister Vassilis Kikilias (Burgerbescherming) bekend dat de branden onder controle zijn. Zo heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor de Griekse eilanden terug op groen geplaatst. Dat betekent dat er geen bijzondere veiligheidsrisico’s zijn.

De afgelopen tijd woedden meer dan 667 natuurbranden in het land. Dus de ravage is groot. De vuurzeeën werden aangewakkerd door hoge temperaturen en harde wind. Woningen, boerderijen en hele regio's werden in as gelegd. Vijf mensen kwamen om het leven en 74 brandweerlieden geraakten gewond.

Men blijft de situatie met argusogen in de gaten houden.

Een juridisch probleem melden