airport

Schiphol gaat vanaf maart weer meer reizigers toelaten ✈️

Ahoy Piraat!

Na het fiasco op Schiphol van vorig jaar met eindeloze rijen tot buiten de terminal, kwijtgeraakte koffers, gecancelde vluchten en hele boze reizigers zijn ze hard aan de bak gegaan om dat dit jaar te voorkomen.

Gepubliceerd door
Tigo·19-1-2023
Delen

Meer reizigers vanaf maart

Om de chaos tegen te gaan hebben ze vorig jaar een limiet ingesteld op het aantal reizigers. Op dit moment kunnen er nog steeds nog maar 50.000 mensen per dag vanaf Schiphol vertrekken. Door het grote personeelstekort, met name beveiligers, was de luchthaven niet in staat om meer reizigers toe te laten.

Gelukkig hebben ze zelf ook ingezien dat dat echt niet langer kon en hebben ze de afgelopen maanden flink hun best gedaan om meer personeel aan te trekken. En met resultaat: vanaf 26 maart geldt dat limiet niet meer.

In de meivakantie worden er ongeveer 70.000 reizigers per dag op Schiphol verwacht. Met de huidige stand van zaken verwachten ze dat aan te kunnen zonder bizar lange rijen en gecancelde vluchten.

Toch heeft Schiphol nog genoeg te doen voordat ze er echt helemaal klaar voor zijn. De vluchten moet beter over de hele dag worden gespreid, het nieuwe personeel moet nog worden ingewerkt en er moet nog gesproken over hoe ze omgaan met de hoge werkdruk tijdens de piekuren.

Bron: NOS

https://nos.nl/artikel/2460326-schiphol-laat-weer-meer-reizigers-toe-vanaf-maart