VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Schiphol wil iets doen aan de geluidsoverlast
airport, Flights, Planes

Schiphol stopt binnen twee jaar met nachtvluchten en er komt een verbod op privéjets

Ahoy Piraat!

Schiphol gaat iets doen aan het geluidsoverlast. Binnen nu en twee jaar zouden de nachtvluchten geschrapt worden. Tussen middernacht en vijf uur 's ochtends worden alle vluchten geschrapt. Er mogen dan geen vluchten meer opstijgen of landen. Tussen vijf uur en zes uur mogen alleen vliegtuigen landen op de luchthaven. Maar daar blijft het niet bij.


Gepubliceerd door
Pasmaatje·4-4-2023
Delen

Schiphol heeft ongeveer 10.000 nachtvluchten elk jaar. Naast een verbod op nachtvluchten, komt er ook een verbod op privéjets. Die zijn goed voor ongeveer 17.000 vluchten per jaar en zal het geluidsoverlast aanzienlijk beperken.

Maar er is meer. Er komt een streep door tweede Kaagbaan en Schiphol zal stap voor stap een verbod invoeren op vliegtuigen die relatief veel geluidsoverlast bezorgen zoals de Boeing 747.

Er zijn alleen uitzonderingen mogelijk als de veiligheid in het geding is. Ook voor traumahelikopters, politiehelikopters en vliegtuigen van de kustwacht is er een uitzondering gemaakt.

Schiphol wil hiermee het vertrouwen herstellen van mensen die in de buurt wonen. Door een streep te zetten door een nieuwe landingsbaan konden in de omgeving weinig huizen gebouwd worden.

Word lid van onze Facebookgroep voor al je vragen 👇🏻

Een juridisch probleem melden