VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

man at the airport

Schiphol vertrekhal alleen toegankelijk voor reizigers die binnen vier uur vliegen

Vakantiegangers opgelet! Extra vroeg naar Schiphol vertrekken heeft vanaf vandaag geen zin meer.

Gepubliceerd door
Jules·19-9-2023
Delen

De vertrekhal van Schiphol alleen toegankelijk voor reizigers die binnen vier uur vliegen

Extra vroeg naar Schiphol vertrekken ter voorbereiding van je vakantie heeft vanaf vandaag weinig zin. Je wordt namelijk alleen de vertrekhal binnen gelaten als je kan aantonen dat jouw vlucht binnen vier uur vertrekt.

Zoals je hoogstwaarschijnlijk wel hebt voorbij zien komen op het nieuws de laatste paar weken, hebben zowel Schiphol als vele vakantiegangers het zwaar te verduren gehad met ellenlange wachtrijen. Vele reizigers komen steeds vroeger naar de luchthaven, uit angst hun vlucht te missen. Het gevoel is logisch, maar hierdoor worden de wachtrijen alleen maar langer, terwijl de incheckbalies voor deze vluchten vaak nog niet eens geopend zijn.

Door de vertrekhal alleen toegankelijk te maken voor reizigers die binnen vier uur vertrekken, hoopt Schiphol de lange wachttijden tegen te gaan en meer doorstroom te creëren, maar ook de beveiliging te verbeteren.

Mocht je wel meer dan vier uur van tevoren aangekomen zijn, wordt je gevraagd om te wachten bij Schiphol Plaza.

Een juridisch probleem melden