VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Thailand trekt legalisatie recreatief cannabis gebruik terug!
cannabis, leaves, marihuana

Thailand trekt legalisatie recreatief cannabis gebruik terug!

Minster van Gezondheidszorg: nieuwe regels zullen eind van het jaar worden ingevoerd.

Gepubliceerd door
Carlo·4-3-2024
Delen

Update 2 maart 2024:

Nu worden de zaken concreter. Minister van Volksgezondheid Cholnan Srikaew heeft aangekondigd dat de wetten de komende maanden worden aangescherpt. Vanaf eind 2024 is het roken van wiet alleen nog toegestaan voor medische doeleinden. Ook voor het kweken (voor medische doeleinden) zal vanaf die datum een vergunning nodig zijn. Recreatief gebruik zal dus niet meer toegestaan zijn. Het recreatief gebruik van cannabis werd pas in 2022 gelegaliseerd in de populaire vakantiebestemming.

---------------------------

19 september 2023:

Thailand was het eerste land in Zuid Oost-Azië dat haar wet rondom verdovende middelen wijzigde tijdens de pandemie - de teelt, verkoop en consumptie van cannabis werd gedeeltelijk gelegaliseerd.

Politici zien het namelijk als een manier om meer geld het land binnen te brengen na de coronacrisis.

De cannabis die op het moment verkocht wordt zal je echter geen echte "high" geven, aangezien het toegestane limiet voor THC, het bestandsdeel dat dit normaal gesproken triggert, slechts 0,2% is. Hogere niveaus van wiet blijven vooralsnog illegaal. De producten worden in plaats daarvan op de markt gebracht voor hun CBD.

In grotere steden zoals Bangkok kun je al van alles vinden van met wiet-bereide sushi menu's tot met wiet-bereide brownies bij veganistische cafés. Er is de laatste tijd een echte "boom" rondom wiet. Je vindt een overzicht op de volgende pagina.

Een juridisch probleem melden