VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Architecture, Boat, Building

Toeristenbelasting Venetië wordt uitgesteld tot 2023

Venetië heeft de lancering van zijn 'toeristentoeslag' uitgesteld tot januari 2023. De vergoeding is de reactie van Venetië op het overtoerisme wat dagelijks meer dan 80.000 bezoekers betreft.

Gepubliceerd door
Eduardo Vega·4-7-2022
Delen

Eerder dit jaar kondigde Venetië zijn plannen aan om een toegangsprijs tot de stad te vragen voor dagjesmensen om de overweldigende golven van mensenmassa's die de stad bezoeken te bestrijden, vooral tijdens het zomerseizoen.

Deze 'toeristenbelasting' is nu verschoven naar januari 2023, wanneer het boekings- en betalingssysteem wordt ingevoerd.

Wat betekent dit?

Iedereen die de stad die dag bezoekt zal naar verwachting een vergoeding betalen die varieert van ongeveer €3 tot €10, afhankelijk van het seizoen.

Iedereen die in de stad overnacht, hoeft deze toeslag niet te betalen, aangezien hotels meestal al een toeristenbelasting van 5 in rekening brengen bij je verblijf.

Bewoners, studenten en pendelaars hoeven deze vergoeding ook niet te betalen.

Andere maatregelen

Naast deze vergoeding introduceert de stad 500 camera's om de stroom toeristen gedurende de dag te volgen. Dit initiatief is vergeleken met 'Big Brother', omdat veel mensen het niet prettig vinden om gecontroleerd te worden.

Op zoek naar vluchten naar Venetië?

Als je op zoek bent naar goedkope vluchten, ga dan naar onze zoekfunctie voor vluchten, die alle prijzen vergelijkt om een ​​geweldige deal voor je te vinden, of bekijk onze nieuwste deals hieronder.

Een juridisch probleem melden