VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Impressions and Other Assets/trein_bnlwrt

Van het zuiden van Portugal naar Singapore 🚂

De reis is de bestemming: dit is de langste treinreis ter wereld!

Gepubliceerd door
EckMarc·19-9-2023
Delen

Daar is ie dan: de langste treinverbinding ter wereld!

Tot nu toe was de langste treinroute 'slechts' zo'n 16.898 km lang, maar met de opening van een nieuwe verbinding in Laos meet deze nu maar liefst 18.755 km. De reis begint in Lagos in het uiterste zuiden van Portugal en eindigt in Singapore. Onderweg loopt het onder andere door Parijs, Moskou, Beijing en Bangkok.

Treinliefhebbers hebben de hypothetische route gepland en berekend. Volgens hun schattingen zou de langste treinreis ter wereld minstens 21 dagen duren als je het plant zonder grote tussenstops.

© Epic Maps op Twitter

Natuurlijk moet je voor deze reis verschillende treinkaartjes boeken en een paar overnachtingen tussendoor plannen, bijvoorbeeld in Lissabon, Madrid en Moskou. Je kunt de tussenstops echter ook gericht gebruiken, vooral omdat je ongeveer 13 verschillende landen doorkruist en veel kunt doen. Spanje, Frankrijk, Polen, Rusland, China, Thailand en Maleisië behoren tot de deelnemers. Een ritje op de beroemde Trans-Siberische spoorlijn maakt ook deel uit van de reis.

De reis begint in Lagos in de Algarve

Natuurlijk kost dit avontuur op rails niet alleen veel tijd, maar is het ook niet helemaal goedkoop. Alleen al de treinkaartjes kosten ongeveer €1.200,-. Daarnaast zijn er kosten voor overnachtingen, visa, etcetera. Natuurlijk zou een vlucht goedkoper, makkelijker en vooral veel sneller zijn, maar dat is natuurlijk niet waar treinliefhebbers voor gaan. De reis is immers de bestemming.

Singapore is de eindbestemming van de reis

Een juridisch probleem melden