VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Egypt

Visum voor Egypte in 3 simpele stappen

Ahoy Piraat!

Reis jij binnenkort naar Egypte? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Je kan namelijk super eenvoudig je visum online aanvragen. Zo ga je goed voorbereid op reis en begin je zorgeloos aan je welverdiende vakantie.

Hieronder leggen we je uit hoe je in 3 simpele stappen je visum aanvraagt via Visumbuitenland.nl zodat je nog sneller aan je vakantie kan beginnen.

Gepubliceerd door
Tigo·31-10-2023
Delen

Visum voor Egypte in 3 simpele stappen

 1. Visumaanvraag: met het Nederlandstalige online aanvraagformulier kan je je visum voor Egypte aanvragen in een handomdraai.

 2. Betaling: na het invullen van het formulier betaal je eenvoudig met iDEAL, Bancontact, PayPal of met je creditcard.

 3. Printen: je ontvangt het officiële visum voor Egypte per e-mail. Print het uit en bewaar het bij je paspoort in je handbagage. Fijne reis!

Begin zonder gedoe aan je vakantie en zorg dat je van tevoren een visum voor Egypte aanvraagt. Hoe eerder hoe beter, je kan eigenlijk het beste direct na het boeken van je vakantie je visum aanvragen.

De grote voordelen van het online aanvragen van je visum voor Egypte:

 • Een zorgeloos begin van je vakantie

 • Meer bewegingsvrijheid binnen het land.

 • Langere verblijfsduur.

 • Geen lange rijen op het vliegveld na een lange vlucht.

 • Geen gedoe met contant geld en pasfoto's.

Er zijn twee varianten van het e-visum voor Egypte. Een single-entry visum en een multiple-entry visum. Dat betekent dat afhankelijk van het visum dat je hebt aangevraagd, je één keer het land binnen mag of meerdere keren.

Het single-entry visum is 90 dagen geldig, maar binnen die 90 dagen mag je maximaal 30 dagen in Egypte verblijven. Je hele verblijf moet binnen de geldigheidstermijn van het visum vallen. Dat betekent dat vanaf het moment dat je visum goedgekeurd is, je 90 dagen de tijd hebt om 30 dagen in Egypte te verblijven. Het visum wordt dus ook nooit 30 dagen voor de verwachte aankomstdatum goedgekeurd.

Mocht je van plan zijn om vaker naar Egypte te gaan binnen 6 maanden (180 dagen), dan kan je het beste een multiple-entry visum aanvragen waarmee je meerdere keren het land in kunt met hetzelfde visum. Dit is bijvoorbeeld handig als je Egypte tijdens een vakantie kort verlaat of als je een cruise maakt.

Het is dus ideaal om een visum voor vertrek te kopen voor het hele reisgezelschap, zodat je na een vlucht meteen door kunt lopen en niet in de rij hoeft te staan. Zo kan je vakantie nog sneller beginnen. De enige echte voorwaarde is dat je met een paspoort reist dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Egypte. Kinderen hebben ook een geldig paspoort en visum nodig.

Wat is een visum?

Een visum is een reistoestemming dat wordt toegekend door de immigratiedienst van het land dat je wilt bezoeken. Deze toestemming laat zien dat de immigratiedienst je goedkeuring geeft om het land in te mogen. Bij aankomst wordt de reistoestemming of visum gecontroleerd en mag je onder bepaalde voorwaarden het land in, bijvoorbeeld voor maximaal 30 dagen. Er bestaan vele verschillende visa waarmee je verschillende activiteiten in het land mag doen. Bijvoorbeeld met een toeristisch visum, mag je voor bepaalde tijd in het land verblijven als toerist en toeristische activiteiten ondernemen of familie en vrienden bezoeken. Je mag daarmee niet altijd werken in het land of zelfs voor langere periode wonen. Daar heb je een werkvisum of een ander type visum voor nodig.

Wanneer heb je een visum nodig?

De meeste vakantiegangers hebben een visum nodig om naar een land buiten Europa te reizen. Hoe en wanneer je precies je visum moet aanvragen is afhankelijk van het land. Bij sommige landen kan je het visum bij aankomst verkrijgen, en hoef je dus voor je vakantie weinig moeite te doen. Voor andere landen moet je weken van tevoren een bezoek brengen aan de ambassade of het consulaat om een fysiek visum aan te vragen. Bij veruit de meeste landen echter kan je eenvoudig online een aanvraag indienen voor vertrek en krijg je binnen een week het visum via de mail binnen.

Het Nederlandse paspoort is een erg sterk paspoort, wat betekent dat deze paspoorthouders voor 188 landen geen ‘echt’ visum hoeven aan te vragen voor een toeristische reis. Dit betekent echter niet dat je zonder enige reistoestemming het land in komt, het betekent vooral dat de voorafgaande procedures vele malen makkelijker zijn voor iemand met een sterk paspoort. Voor de meeste landen moet je dus een elektronische reistoestemming van tevoren aanvragen, kan je een visum bij aankomst kopen (VOA) of kan je gemakkelijk een e-visum aanvragen. Deze procedures zijn echter vele malen makkelijker dan het verkrijgen van een fysiek visum.

Een aantal voorbeelden:

 • Voor Amerika, zijn Nederlanders (en de meeste Europeanen) vrijgesteld van het aanvragen van een toeristenvisum, maar moeten ze voorafgaand aan hun vakantie een elektronische reistoestemming (ESTA) aanvragen waardoor de immigratiedienst in Amerika weet wie het land binnen komt.

 • Voor Kenia moeten reizigers van tevoren een e-visum aanvragen waarbij ze niet naar de ambassade hoeven en de wachttijd vaak maar een paar dagen is.

 • Voor Indonesië kunnen de meeste reizigers een VOA kopen bij aankomst en hoeven dus van tevoren niets te regelen.

Er zijn ook landen waar je van tevoren een e-visum kunt aanvragen, maar ook ter plekke bij aankomst er een kunt kopen. Een goed voorbeeld daarvan is Egypte. Daar kun je voor je vertrek online een e-visum aanvragen, maar je kunt ook bij aankomst het visum kopen.

Eenvoudig online je visum aanvragen

Het aanvragen van een visum, eTA of ESTA is vaak een ingewikkeld proces met verschillende formulieren in andere talen en talloze documenten die moeten worden ingeleverd. Maar wist je dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn?

Een visumaanvraag bij Visumbuitenland.nl is net zo makkelijk als het bestellen van een pizza! Met zo'n makkelijke visumaanvraag begin je zorgeloos en goed voorbereid aan je vakantie.

Dit zijn de grootste voordelen van een visumaanvraag bij Visumbuitenland.nl:

 • Een eenvoudiger aanvraagformulier met duidelijkere uitleg

 • Alle aanvragen worden gecontroleerd op veelgemaakte invulfouten

 • Grondige controle van de aangeleverde documenten, zoals paspoortscans en pasfoto's

 • Extra check om te kijken of alle paspoortgegevens overeenkomen met aangeleverde scans

 • Er wordt direct contact opgenomen als er mogelijke invul- of aanlever-fouten zijn gespot

 • Deze controles worden ook uit buiten kantoortijden (zelfs op feestdagen) uitgevoerd

 • Snelle en kundige ondersteuning per e-mail in het Nederlands

 • Vriendelijke telefonische ondersteuning in het Nederlands

 • 24/7 telefonisch bereikbaar voor urgente problemen en vragen

 • Verschillende betaalmogelijkheden; iDeal, Bancontact, PayPal, Visa, Mastercard, Trustly, Apple Pay en Google Pay.

 • Vergoeding van alle visumkosten als een aanvraag ondanks onze controles wordt afgekeurd

Een juridisch probleem melden