VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Frankrijk reserveert rijbanen op de snelweg voor carpoolers, elektrische voertuigen & taxi's 🚗 🏍️
Arrondissement of Calais, Automotive design, Automotive exterior

Voorkom deze boete op de Franse snelwegen.. 🛣️

Frankrijk voert een speciale rijstrook in voor carpoolers, elektrische voertuigen & taxi's. Let er goed op dat je deze strook niet meepakt als je hier niet thuis hoort, want dat kan je een boete opleveren..

Gepubliceerd door
Jackie·9-5-2023
Delen

Ga je met de auto op vakantie naar Frankrijk? Let dan extra goed op deze nieuwe regeling!

Frankrijk heeft namelijk een nieuw soort rijstrook ingevoerd op de snelweg. Deze nieuwe strook is speciaal bedoeld voor carpoolers (auto's met meer dan twee inzittenden). Daarnaast mag je van deze rijstrook ook gebruik maken wanneer je beschikt over een Crit'Air 0-logo, die toegekend worden aan elektrische voertuigen en taxi's.

De nieuwe rijstrook is ingevoerd om een milieuvriendelijker rijgedrag te stimuleren - door samen te reizen of met een elektrisch voertuig help je namelijk met het minderen van uitlaatgassen.

De rijstroken zijn te herkennen aan een wit ruitvormig logo op een zwarte of blauwe achtergrond. 👉 Check het hier. Het logo is nu alleen nog maar te vinden op de A48 bij Grenoble en de A6/A7 (M6/M7) bij Lyon. Aan de hand van flitsapparatuur op basis van kunstmatige intelligentie wordt het aantal inzittende geteld.

Ga je in overtreding? Dan tonen borden boven het weg eerste een waarschuwing. Blijf je op de strook rijden? Dan riskeer je een boete van €135, of €90 in geval je deze meteen betaalt.

Een juridisch probleem melden