VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Beperkte vluchten mogelijk vanaf Schiphol
Empty airport

Beperkte vluchten mogelijk vanaf Schiphol door drukte en personeelstekorten

Wegens personeelstekort en vakantiedrukte beperkt Schiphol de komende twee maanden het dagelijks aantal reizigers. Dit heeft tot gevolg dat vluchten worden verplaatst, samengevoegd of zelfs geschrapt.

Gepubliceerd door
Jackie·17-6-2022
Delen

Door een aanhoudend tekort aan personeel op Schiphol zal deze zomer een beperkt aantal reizigers vanaf de luchthaven kunnen vertrekken. Dit zal gelden voor de maanden juli en augustus, wanneer Schiphol kampt met de grootste drukte.

Op 7 juli gaan de maatregelen in waarbij duizenden reizigers per dag gedupeerd zullen raken. Hoeveel het er precies zijn kan Schiphol nog niet zeggen, maar in de maand juli zullen dit er gemiddeld zo'n 13.500 per dag zijn.

Deze maatregel betekent dat er minder vluchten van Schiphol zullen vertrekken. KLM zegt niet te verwachten dat er veel vluchten geschrapt zullen worden, wel verkopen ze minder tickets vanaf Schiphol. Daarentegen laat Transavia weten dat ze vluchten zullen schappen, evenals Corendon, die naast het schappen van vluchten ook een deel wil verplaatsen naar andere luchthavens in Nederland of wil samenvoegen met andere vluchten. Op deze manier kunnen vakantiegangers toch hun bestemming bereiken en hoeven hun vakanties niet geannuleerd te worden.

Een juridisch probleem melden