VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Impressions and Other Assets/bieb_hq6ume

Zie hier de mooiste bibliotheken ter wereld 📕

Boekliefhebbers opgelet! Dit zijn dé bestemmingen voor jou! 📚

Gepubliceerd door
kateebaird·19-9-2023
Delen

Is de geur van vers papier en inkt een van je favoriete dingen? Heb je altijd een nieuw boek in je hand, met je boekenplank thuis overvol? Als het antwoord "ja" is, wil je blijven scrollen voor onze lijst met de meest spectaculaire, enorme, prachtige bibliotheken ter wereld!

Trinity College Dublin

De Trinity College bibliotheek in Dublin is een van de beroemdste ter wereld. De oude bibliotheek is de thuisbasis van ongeveer 200.000 boeken, waaronder de "Books of Kells" tentoongesteld in een speciale kamer.

Starfield Bibliotheek in Seoul

Geïntegreerd in de COEX Mall, zijn ongeveer 50.000 boeken te vinden in de futuristische Starfield Library. De 42 meter hoge boekenplanken zijn vooral mega indrukwekkend.

*Foto van TripAdvisor

Koninklijke Portugese Leeszaal in Rio de Janeiro

Deze grootse ruimte bevindt zich in de Koninklijke Portugese Leeszaal in het centrum van Rio. De bibliotheek is compleet met donker houten meubilair, uitgebreide decoraties en een kleurrijk dak gemaakt van glas-in-lood.

*Foto van TripAdvisor

Livraria Lello in Porto

Wil je je een goochelaar van Zweinstein voelen? Breng dan een bezoek aan de boekhandel Livraria Lello tijdens je volgende reis naar het buitenland. Een bijzonder opvallend kenmerk is de gebogen trap met rode treden in het midden van het huis.

*Foto van TripAdvisor

Admont Foundation Bibliotheek in Oostenrijk

Nee, dit is niet Versailles. De bibliotheek van de Admont Benedictine Foundation is niet alleen de grootste kloosterbibliotheek ter wereld, maar waarschijnlijk ook de mooiste, met zijn fascinerende plafondschilderingen en de boekenkasten versierd met goud.

*Foto van TripAdvisor

Tianjin Binhai Bibliotheek

De Tianjin Binhai-bibliotheek is een echte Instagram-favoriet en dat is geen wonder met dit futuristische ontwerp. Ook de omvang van de bibliotheek is indrukwekkend: er is ruimte voor zo'n 1,2 miljoen boeken op bijna 31.587 vierkante meter. Het omvat ook leeszalen, werkplekken en een bolvormig auditorium in het midden van het gebouw.

*Foto van TripAdvisor

Kansas City Openbare Bibliotheek

Aan de buitenkant is het gemakkelijk te raden dat dit een bibliotheek is; met een deel van de gevel die oversized boekstekels vertegenwoordigt. Het interieur is echter helaas niet zo fantasierijk ontworpen.

*Foto van TripAdvisor

Acqua Alta Bibliotheek in Venetië

Smalle gangpaden en boeken over boeken wachten op je wanneer je de bibliotheek Acqua Alta in Venetië bezoekt. Vertaald betekent dit overstromingen - de winkel direct aan een kanaal dat vaak is overstroomd, wat betekent dat veel boeken in verschillende containers worden geplaatst om niet nat te worden.

*Foto van TripAdvisor

Een juridisch probleem melden