VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

airport

Zijn vakanties echt duurder geworden in 2023?

Ahoy Piraat!

We krijgen vaker de vraag of vakanties duurder zijn geworden, dus tijd om het uit te zoeken! Wij werken elke dag voor onze piraten om de beste deals te vinden, maar zijn ze nog steeds zo goed als in 2019?

Gepubliceerd door
Pasmaatje·2-2-2023
Delen

Het is natuurlijk de vraag wat je gewend bent. Wat voor de één extreem duur is, is voor de ander betaalbaar. Echter merken we wel een verschil ten opzichte van 2019. Dit geldt niet alleen voor zonvakanties, maar ook voor vluchten, hotels of vakanties in eigen land.

Even voor de duidelijkheid, dit betekent niet dat er geen goedkope vakanties zijn. Dit betekent ook niet dat er geen goede aanbiedingen zijn. Het is een kwestie van nog meer ons best doen om de voordeligste aanbiedingen te vinden.

Hoe zit het met (all inclusive) zonvakanties?

Zonvakanties zijn inderdaad duurder geworden, al valt het mee wanneer het met losse vluchten vergelijkt. Reisorganisaties weten pakketreizen efficiënt in te kopen, waardoor de prijsstijgingen meevallen. Voor verre reizen is het meer een kwestie van geluk hebben. Prijzen kunnen over tijd enorm variëren en dan is het een gelukje voor de snelle beslisser.

Reizen naar Spanje, Turkije of Griekenland zijn in het algemeen iets duurder geworden, maar dit bekent niet dat het onbetaalbaar is. Je zult iets specifieker moeten kijken wat de vakantie te bieden heeft. Soms loont het om vanaf een ander vliegveld te vliegen, of een paar dagen eerder of later te vertrekken.

Een complete vakantie beleef je nog steeds vanaf €115

Hoe zit het met vluchten?

Zoals we al aangaven, vluchten zijn helaas niet zo goedkoop op het moment als voor de coronapandemie, met name in Europa waar je in 2019 veel vluchten kon boeken voor €20 of minder, is dat nu een stuk lastiger. Dit betekent niet dat het onmogelijk is, want nog steeds kan je vaak een spotprijsje vliegen. Low cost airlines zijn huiverig geworden om sensationele aanbiedingen te promoten. Eerder had je de keuze uit veel beschikbare data voor het goedkoopste bedrag, maar nu heb je minder opties om uit te kiezen.

Dit zien we niet alleen binnen Europa, maar ook daarbuiten. Dit heeft niet alleen met de inflatie te maken. Zo moeten veel vluchten richting Azië uitwijken vanwege de Russische oorlog in Oekraïne. Ook zijn de voorheen voordelige Chinese vliegmaatschappijen nog niet dusdanig opgestart dat er ook weer extreem goedkope vluchten te vinden zijn.

Is er dan wel positief nieuws? Dat is makkelijk te beantwoorden: ja. In het afgelopen jaar zijn veel vluchten naar bijvoorbeeld Zuidoost-Azië en Latijns-Amerika weer opgestart. Vliegen is misschien nog niet zo goedkoop als voorheen, maar het wordt wel goedkoper. Ook zijn er vliegmaatschappijen zoals SAUDIA die goedkope vliegroutes aan het opstarten zijn tussen Europa en Azië.

Hoe zit het met treinen?

Nog meer positiviteit, want vijf jaar geleden was het niet eens mogelijk om een nachttrein te pakken vanaf Nederland naar het buitenland. Nu heb je ruim de keuze. Zo reis je onder andere met de nachttrein naar Praag, Wenen of Zürich. Ook kan je gemakkelijker met de trein naar Londen en kan je in één dag steden als Boedapest, Stockholm en Barcelona bereiken met de trein. Indien je op tijd boekt kan het een stuk aantrekkelijk zijn om met de trein te reizen.

Kortom, ja reizen is nog steeds niet zo goedkoop en gemakkelijk als voor de coronapandemie. Gelukkig zijn wij er voor jou. We doen onze best om de voordeligste zonvakanties te vinden.

Check alle aanbiedingen:

Een juridisch probleem melden