VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

travel center bahamas deal, swimming pigs, Bahamas

Zwemmen met varkens op de Bahama's 🐷

Een unieke ervaring om te beleven!

Gepubliceerd door
Lea B·19-9-2023
Delen

Wanneer we "Bahama's" horen, worden onze gedachten onmiddellijk getransporteerd naar prachtige visioenen van vakanties, ongerepte stranden en kristalhelder water. Een ontspannen vakantiebestemming vol rust.

Maar er is veel meer op de Bahama's dan dat. Een nieuwe attractie kwam aan bod en mensen zijn hier zeker in geïnteresseerd: zwemmende varkens!

Klinkt ongelooflijk, nietwaar? Maar het is helemaal waar, deze leuke varkentjes trekken nu veel toeristen.

Zwemmen met dieren is een unieke ervaring op vakantie, maar wees voorzichtig en respecteer je omgeving door hier op een verantwoorde manier mee om te gaan. Dat wil zeggen; raak ze niet aan en voed ze niet!

Hoe kwamen de varkens daar terecht?

Deze vraag is al door een groot aantal deskundigen gesteld. Feit is dat we het niet precies weten. Er zijn verschillende mythen en legendes over Bahamaanse zwemmende varkens. Een van deze legendes vertelt dat de zwemmende varkens een schipbreuk overleefden.

Sindsdien woont er een varkenspopulatie op Big Major Cay Island, een eiland in de Exuma-regio van de Bahama's. Zwemmende varkens in het midden van het Caribisch gebied zijn een droom voor alle kinderen, maar ook een groot plezier voor volwassenen.

Maar er is nog een theorie over hoe de varkens op Big Major Cay konden zijn geland. Sommigen speculeren dat de kolonisten, die op het eiland woonden, probeerden vee te houden en landbouw te bedrijven om hun levensonderhoud te verzekeren.

Op een gegeven moment verlieten mensen het eiland, maar de varkens bleven. Het is nog niet bekend of deze verhalen waar zijn of dat de waterminnende varkens om een heel andere reden op Big Major Cay leven, maar wat we wel weten is dat ze zeker een bezoek waard zijn.

Waar op de Bahama's kan ik zwemmen met varkens?

Gelukkig hoef je niet helemaal naar Big Major Cay als je met varkens op de Bahama's wilt zwemmen. Hoewel Exuma Beach is omgedoopt tot "Pig Beach", zijn er ook veel mogelijkheden dichtbij Nassau als je niet de lange reis naar Exuma wilt maken.

Als je in Nassau verblijft, raden we de Sandy Toes-ervaring op Rose Island aan. Je kunt gemakkelijk een excursie boeken om het strand te bezoeken en te zwemmen met de varkens.

Een andere plek waar je met varkens kunt zwemmen is Adelaide Beach, gelegen aan de zuidkant van New Providence Island. Je kunt ook kortere tours boeken, voor het geval je andere activiteiten te doen hebt.

Wil je meer weten over vakantie in Nassau en Paradise Island, Bahama's? We hebben een handige gids die al jouw vragen beantwoordt, inclusief hoe er te komen, wanneer te bezoeken en waar te verblijven!

Een juridisch probleem melden