Andere
Aangepast reisadvies voor Cyprus, Kroatië, de Griekse eilanden, IJsland, Polen, Roemenië & meer!
Delen
vrouw voor de kaart van Europa
  • Home
  • Andere
  • Aangepast reisadvies voor Cyprus, Kroatië, de Griekse eilanden, IJsland, Polen, Roemenië & meer!

Vanaf donderdag kleuren Cyprus, Liechtenstein, Zwitserland, delen van Kroatië en de Zuid-Egeïsche Eilanden weer geel | IJsland, Polen en Roemenië gaan op groen!

Ahoy Piraat!

Goed nieuws: er gaan nog meer landen op geel & groen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat het reisadvies voor Cyprus, Liechtenstein, Zwitserland, een deel van Kroatië en de Zuid-Egeïsche Eilanden (Andros, Kalymnos, Karpathos, Kea - Kythnos, Kos, Mykonos, Milos, Naxos, Paros, Rodos, Syros, Santorini en Tinos) vanaf donderdag weer wordt aangepast naar geel.

Je hoeft dan bij terugkeer uit 1 van deze landen geen negatieve testuitslag te laten zien en je hoeft ook niet in thuisquarantaine te gaan.

Let op: er kunnen nog wel inreisbeperkingen gelden voor deze landen!

Verder gaan IJsland, Polen en Roemenië weer op groen.

Er wordt nog wel gewaarschuwd dat het reisadvies snel kan veranderen, mochten de cijfers weer dramatisch omhoog schieten.

Details

Voor veel bestemmingen is op dit moment een PCR-test of een sneltest nodig om het land binnen te komen. De GGD testen zijn helaas niet geldig, gezien je een officieel reisdocument nodig hebt. De testen zijn helaas niet gratis, maar worden steeds goedkoper.

🇨🇾 Cyprus

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek.

Vanaf 17 juni is er geen negatief reisadvies meer voor Cyprus. Bij terugkeer in Nederland hoef je niet meer in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar Cyprus wil afreizen, moet je online de Cyprus Flight Pass invullen. Ook moet je een negatief PCR-testresultaat laten zien die maximaal 72 uur voor vertrek is afgenomen. En bij aankomst op Cyprus moet je nog een PCR-test laten afnemen (deze moet je zelf betalen).

🇭🇷 Kroatië

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek of een antigeen-sneltest, maximaal 48 uur oud.

Vanaf 17 juni is er geen negatief reisadvies meer voor Kroatië (met uitzondering van de regio Sjeverna Hrvatska inclusief Zagreb). Bij terugkeer in Nederland hoef je niet meer in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar Kroatië wil afreizen, moet je je online registeren en een negatief PCR/antigeen-testresultaat laten zien. Het is ook toegestaan om in te reizen met een vaccinatiebewijs of een medische verklaring dag je in de afgelopen 180 dagen bent hersteld en daarna 1 inenting hebt gekregen.

Het is ook mogelijk om bij aankomst een PCR-test te doen (op eigen kosten), je moet dan wel verplicht in quarantaine totdat je een negatief testresultaat hebt ontvangen.

🇬🇷 De Zuid-Egeïsche eilanden

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek of een vaccinatiebewijs.

Vanaf 17 juni is er geen negatief reisadvies meer voor deze Griekse eilanden. Bij terugkeer in Nederland hoef je niet meer in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar 1 van deze eilanden wil afreizen, moet je je online registeren en een negatief PCR-testresultaat of vaccinatiebewijs laten zien.

🇱🇮 Liechtenstein

Kleurcode 💛

Eisen: PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek + 10 dagen quarantaine

Vanaf 17 juni is er geen negatief reisadvies meer voor Liechtenstein. Bij terugkeer in Nederland hoef je niet meer in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar Liechtenstein wil afreizen, moet je je online registeren, een negatief PCR-testresultaat laten zien en alsnog 10 dagen in quarantaine.

Voor reizigers die al volledig zijn gevaccineerd gelden minder strenge regels!

🇨🇭 Zwitserland

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek + 10 dagen quarantaine

Vanaf 17 juni is er geen negatief reisadvies meer voor Zwitserland. Bij terugkeer in Nederland hoef je niet meer in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar Zwitserland wil afreizen, moet je je online registeren, een negatief PCR-testresultaat laten zien en alsnog 10 dagen in quarantaine.

Voor reizigers die al volledig zijn gevaccineerd gelden minder strenge regels!

🇮🇸 IJsland

Kleurcode 💚

Test: PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek + test bij aankomst + 5 dagen quarantaine + 2e test | Er gelden andere regels voor reizigers met een vaccinatiebewijs

Vanaf 17 juni is de kleurcode voor IJsland weer groen, dat betekent dat er geen geen veiligheidsrisico's meer zijn. Bij terugkeer in Nederland hoef je niet in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar IJsland wil afreizen, moet je voldoen aan een hele lijst met strenge eisen. Je moet je online registeren, een negatief PCR-testresultaat laten zien, een test doen bij aankomst, 5 dagen in quarantaine en dan nog een tweede test aan het einde van je quarantaine.

Voor reizigers die al volledig zijn gevaccineerd of al zijn hersteld gelden minder strenge regels; online registratie, test bij aankomst + quarantaine totdat je de negatieve uitslag hebt gekregen.

🇵🇱 Polen

Kleurcode 💚

Test: negatieve testuitslag die niet ouder is dan 48 uur of een vaccinatiebewijs

Vanaf 17 juni is de kleurcode voor Polen weer groen, dat betekent dat er geen geen veiligheidsrisico's meer zijn. Bij terugkeer in Nederland hoef je niet in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar Polen wil afreizen, moet je 10 dagen in thuisquarantaine tenzij je volledig bent gevaccineerd of een negatieve testuitslag van maximaal 48 uur oud kan laten zien.

🇷🇴 Roemenië

Kleurcode 💚

Test: negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur of een vaccinatiebewijs

Vanaf 17 juni is de kleurcode voor Roemenië weer groen, dat betekent dat er geen geen veiligheidsrisico's meer zijn. Bij terugkeer in Nederland hoef je niet in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar Roemenië wil afreizen, moet je in thuisquarantaine tenzij je volledig bent gevaccineerd, een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud kan laten zien of kan aantonen dat je bent genezen (een positieve RT-PCR test, een ontslagbrief uit het ziekenhuis of een IgG anti-lichamentest)

Word lid van onze Facebookgroep voor al je vragen 👇🏻

Partner Link

Andere opties

Het negatief reisadvies is al voor meerdere landen komen te vervallen. Hier vind je een compleet overzicht van de overige gebieden die al code geel of zelfs code groen hebben.

Tags

ZomerCorona