Andere
Reisadvies Update!
Delen
Airplane, flight, Plane

Zo gaat de zomervakantie eruit zien! Met gratis coronatesten, een overzicht van gele landen & de corona-app

Ahoy Piraat!

Er volgt weer een update met een compleet overzicht van het reisadvies! Het worden spannende dagen, want vanaf binnenkort is het een stuk prettiger om te reizen. Ook wordt door middel van een Digitaal Corona Certificaat (DCC) mogelijk om makkelijker te reizen. Dit houdt in dat je gemakkelijk via de Corona Check app je vaccinatie of negatieve test wordt aangekaart.

De reden dat de Corona Check app wordt ingevoerd is omdat op dit moment een chaos heerst met wijzigende regelgeving van landen, die allemaal verschillende regels hanteren. Door één centrale app te hebben binnen de EU wordt alles een stuk gemakkelijker om een negatief reiscertificaat te laten zien. Ook helpt een uniforme app binnen de EU om de binnenkomst van een toerist makkelijker te verlopen zonder dat elke toerist een ander formulier heeft. Dit is ook voor de veiligheid van de inwoners van het land dat je bezoekt.

Vanaf 24 juni kun je het dit certificaat aanmaken in de Corona Check app. De dag erop worden de reisadviezen aangepast met de essentiële informatie voor de coronacertificaat.

Gratis laten testen

Deze zomer kan je je laten testen voor corona via CoronaCheck.nl. Je kunt een afspraak maken vanaf 30 juni voor vanaf 1 juli tot en met 31 augustus. De testuitslag kan worden gedownload en uitgeprint. Dit kan een sneltest of een PCR-test zijn.

Hieronder vind je een compleet overzicht van alle landen met een geel of zelfs groen reisadvies!

Details

Voor veel bestemmingen is op dit moment een PCR-test of een sneltest nodig om het land binnen te komen. De GGD testen zijn helaas niet geldig, gezien je een officieel reisdocument nodig hebt. De testen zijn helaas niet gratis, maar worden steeds goedkoper.

Vanaf 1 juli tot en met 31 augustus is het mogelijk om je gratis te laten testen.

🇧🇬 Bulgarije

Kleurcode 💛

Test: PCR-test van max. 72 uur voor aankomst of sneltest van max. 48 uur voor aankomst of volledig gevaccineerd (twee weken na laatste dosis)

Na een verblijf in Bulgarije hoef je vanaf 4 juni bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te laten zien en niet in (thuis)quarantaine te gaan. Indien je volledig gevaccineerd bent, moet je hiervan bewijs tonen en dan is een test niet nodig.

🇨🇾 Cyprus

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek.

Vanaf 17 juni is er geen negatief reisadvies meer voor Cyprus. Bij terugkeer in Nederland hoef je niet meer in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar Cyprus wil afreizen, moet je online de Cyprus Flight Pass invullen. Ook moet je een negatief PCR-testresultaat laten zien die maximaal 72 uur voor vertrek is afgenomen. En bij aankomst op Cyprus moet je nog een PCR-test laten afnemen (deze moet je zelf betalen).

🇩🇪 Duitsland

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, max 72 uur voor aankomst of een sneltest van max. 48 uur voor aankomst

Het negatieve testresultaat moet worden geüpload via de registratiewebsite en dan hoeft je niet in quarantaine in Duitsland. Laat u zich in Duitsland testen, dan is thuisquarantaine in Duitsland verplicht, tot je een negatief testbewijs hebt. Vanaf 20 juni hoeven de mensen uit de provincies Groningen, Zeeland en Friesland niet meer te registreren of bij aankomst in Duitsland in quarantaine. Bij terugkomst hoef je niet meer in quarantaine. Ook hoef je voor de terugreis niet meer te testen. Geen sneltest, maar ook geen PCR-test!

🇫🇮 Finland

Kleurcode 💛

Let op: alleen noodzakelijk verkeer wordt toegelaten

Je hoeft na een reis in Finland niet meer in thuisquarantaine in Nederland. Ook hoef je geen test meer te laten zijn na een verblijf in dit land. Andersom zijn de Finnen nog wel wat strenger.

Alleen noodzakelijk reizen wordt vanuit Nederland toegelaten en er geldt een strikte thuisquarantaine bij aankomst in Finland voor een periode van 14 dagen. Je moet ook een PCR test overbruggen, maar dit kan ook worden gedaan op het vliegveld. Je kunt na 3 dagen een nieuwe test doen en daardoor je quarantaine beëindigen.

🇫🇷 Frankrijk

Voor Corsica

Kleurcode 💛

Let op: voor het vasteland van Frankrijk geldt een negatief reisadvies!

Test: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst en een erewoordverklaring (informatie in het Frans)

Na een verblijf op Corsica hoef je niet meer in thuisquarantaine in Nederland vanaf 4 juni. Je hoeft geen test meer af te leggen als je terugreist. Dit geldt nog wel voor de rest van Frankrijk.

🇬🇷 Griekenland

Voor de Noord- & Zuid-Egeïsche eilanden en de Ionische eilanden

Kleurcode 💛

Let op: het vasteland van Griekenland & Kreta geldt een negatief reisadvies!

Test: PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek of een vaccinatiebewijs.

Vanaf 17 juni is er ook geen negatief reisadvies meer voor Ionische eilanden. Bij terugkeer in Nederland hoef je niet meer in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar 1 van deze eilanden wil afreizen, moet je je online registeren en een negatief PCR-testresultaat of vaccinatiebewijs laten zien.

🇭🇺 Hongarije

Kleurcode 💛

Na een verblijf in Hongarije hoef je vanaf 4 juni bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te laten zien en niet in (thuis)quarantaine te gaan. Er gelden in Hongarije reisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. Alleen als je inwoner van Hongarije bent kom je het land binnen.

🇮🇪 Ierland

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur voor aankomst + 5 dagen quarantaine + 2e test

Vanaf 15 mei hoef je bij terugkomst vanuit Ierland niet meer te voldoen aan een testverplichting. Na een verblijf op Ierland hoeft u vanaf 15 mei ook niet meer in quarantaine in Nederland.

Bij aankomst in Ierland moet je een negatieve PCR-test kunnen laten zien, van maximaal 72 uur oud bij aankomst. Bovendien moet je als reiziger uit Nederland bij aankomst in Ierland voor een periode van 14 dagen in quarantaine.Dit kan tot 5 dagen verkort worden door na aankomst in Ierland een schriftelijke bevestiging van een negatieve PCR-uitslag ontvangt.

🇮🇸 IJsland

Kleurcode 💚

Test: PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek + test bij aankomst + 5 dagen quarantaine + 2e test | Er gelden andere regels voor reizigers met een vaccinatiebewijs

Vanaf 17 juni is de kleurcode voor IJsland weer groen, dat betekent dat er geen geen veiligheidsrisico's meer zijn. Bij terugkeer in Nederland hoef je niet in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar IJsland wil afreizen, moet je voldoen aan een hele lijst met strenge eisen. Je moet je online registeren, een negatief PCR-testresultaat laten zien, een test doen bij aankomst, 5 dagen in quarantaine en dan nog een tweede test aan het einde van je quarantaine.

Voor reizigers die al volledig zijn gevaccineerd of al zijn hersteld gelden minder strenge regels; online registratie, test bij aankomst + quarantaine totdat je de negatieve uitslag hebt gekregen.

🇮🇹 Italië

Kleurcode 💛

Test: PCR-test of sneltest, maximaal 48 uur voor aankomst

Vanuit Italië naar Nederland hoef je bij aankomst in Nederland niet meer in quarantaine. Ook hoef je voor de terugreis niet meer te testen. Geen sneltest, maar ook geen PCR-test!

🇭🇷 Kroatië

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek of een antigeen-sneltest, maximaal 48 uur oud.

Vanaf 17 juni is er geen negatief reisadvies meer voor Kroatië (met uitzondering van de regio Sjeverna Hrvatska inclusief Zagreb). Bij terugkeer in Nederland hoef je niet meer in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar Kroatië wil afreizen, moet je je online registeren en een negatief PCR/antigeen-testresultaat laten zien. Het is ook toegestaan om in te reizen met een vaccinatiebewijs of een medische verklaring dag je in de afgelopen 180 dagen bent hersteld en daarna 1 inenting hebt gekregen.

Het is ook mogelijk om bij aankomst een PCR-test te doen (op eigen kosten), je moet dan wel verplicht in quarantaine totdat je een negatief testresultaat hebt ontvangen.

🇱🇮 Liechtenstein

Kleurcode 💛

Eisen: PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek + 10 dagen quarantaine

Vanaf 17 juni is er geen negatief reisadvies meer voor Liechtenstein. Bij terugkeer in Nederland hoef je niet meer in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar Liechtenstein wil afreizen, moet je je online registeren, een negatief PCR-testresultaat laten zien en alsnog 10 dagen in quarantaine.

Voor reizigers die al volledig zijn gevaccineerd gelden minder strenge regels!

🇱🇺 Luxemburg

Kleurcode 💛

Test: alleen als je per vliegtuig reist naar Luxemburg is een PCR-test noodzakelijk. Indien je per auto reist hoef je je niet te laten testen. Vanuit Luxemburg naar Nederland hoef je niet meer in quarantaine bij aankomst in Nederland. Ook hoef je voor de terugreis niet meer te testen. Geen sneltest, maar ook geen PCR-test!

🇲🇹 Malta

Kleurcode 💚

Test voor Malta: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst.

Vanaf 15 mei hoef je bij terugkomst vanuit Malta niet meer te voldoen aan een testverplichting. Na een verblijf op Malta hoeft u vanaf 15 mei ook niet meer in quarantaine in Nederland.

Bij aankomst in Malta moet je een negatieve PCR-test kunnen laten zien, van maximaal 72 uur oud bij aankomst. Of je moet getest worden op het vliegveld. Bij weigeren hiervan moet je 14 dagen in quarantaine.

Inmiddels is het eiland ook weer groen!

🇦🇹 Oostenrijk

Kleurcode 💛

Test: PCR-test met max. 72 uur voor aankomst of een sneltest met max. 48 uur voor aankomst volstaat of een volledige vaccinatie

Oostenrijk is geel, dat betekent dat je niet meer in Nederland in thuisquarantaine hoeft en je ook niet meer hoeft te testen bij een terugreis.

🇵🇹 Portugal (inclusief Madeira en de Azoren)

Kleurcode 💛

Test voor Portugal: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor vertrek of een sneltest, maximaal 24 uur.

Je hoeft bij terugkomst geen quarantaine meer en ook geen testen meer. Let wel op dat Portugal op het moment extra maatregelen neemt. Zo geldt t/m maandag 21 juni 06:00 uur een lockdown in Lissabon. De grens tussen Portugal en Spanje is open. Hier zijn geen beperkingen.

Op Madeira kan je er ook voor kiezen om een test af te nemen op het vliegveld. De uitkomst hiervan moet je in quarantaine afwachten.

🇵🇱 Polen

Kleurcode 💚

Test: negatieve testuitslag die niet ouder is dan 48 uur of een vaccinatiebewijs

Vanaf 17 juni is de kleurcode voor Polen weer groen, dat betekent dat er geen veiligheidsrisico's meer zijn. Bij terugkeer in Nederland hoef je niet in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar Polen wil afreizen, moet je 10 dagen in thuisquarantaine tenzij je volledig bent gevaccineerd of een negatieve testuitslag van maximaal 48 uur oud kan laten zien.

🇷🇴 Roemenië

Kleurcode 💚

Test: negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur of een vaccinatiebewijs

Vanaf 17 juni is de kleurcode voor Roemenië weer groen, dat betekent dat er geen geen veiligheidsrisico's meer zijn. Bij terugkeer in Nederland hoef je niet in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar Roemenië wil afreizen, moet je in thuisquarantaine tenzij je volledig bent gevaccineerd, een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud kan laten zien of kan aantonen dat je bent genezen (een positieve RT-PCR test, een ontslagbrief uit het ziekenhuis of een IgG anti-lichamentest)

🇸🇰 Slowakije

Kleurcode 💛

Test: bij aankomst kan je je in Slowakije laten testen met een PCR-test of een antigeen test. Wanneer het negatief is mag je de quarantaine verlaten of volledige vaccinatie (twee weken/vier weken na je tweede prik).

Je hoeft vanuit Slowakije als je naar Nederland reist niet meer in quarantaine hoeft bij aankomst in Nederland. Ook hoef je voor de terugreis niet meer te testen. Geen sneltest, maar ook geen PCR-test! Voor vertrek naar Slowakije moet je je registeren.

🇪🇸 Spanje

Kleurcode 💛

Dit geldt voor de Canarische eiland & Balearen (Mallorca, Ibiza)

Test: PCR-test of sneltest. maximaal 48 uur oud voor aankomst.

Let op: voor het vasteland van Spanje geldt nog wel een negatief reisadvies!

Je hoeft niet meer in quarantaine wanneer je aankomt in Nederland vanuit deze eilanden. Ook geldt er geen testverplichting meer voor een terugkeer vanaf Mallorca, Ibiza en Menorca en de Canarische Eilanden

🇨🇿 Tsjechië

Kleurcode 💛

Test: PCR-test of sneltest, maximaal 72 uur voor aankomst +

Dit houdt in dat je vanuit Tsjechië naar Nederland niet meer in quarantaine hoeft bij aankomst in Nederland. Ook hoef je voor de terugreis niet meer te testen. Geen sneltest, maar ook geen PCR-test! Nederland staat op dit moment nog op een hoog-risicolijst voor Tsjechië. Dit houdt in dat er mogelijk inreisbeperkingen zijn. Je moet ook een Passenger form invullen.

🇨🇭 Zwitserland

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek + 10 dagen quarantaine

Vanaf 17 juni is er geen negatief reisadvies meer voor Zwitserland. Bij terugkeer in Nederland hoef je niet meer in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar Zwitserland wil afreizen, moet je je online registeren, een negatief PCR-testresultaat laten zien en alsnog 10 dagen in quarantaine.

Voor reizigers die al volledig zijn gevaccineerd gelden minder strenge regels!

Buiten Europa

🇦🇼 Aruba

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek.

Vanaf 15 mei is er geen negatief reisadvies. Bij terugkeer vanaf Aruba in Nederland hoef je niet meer in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar Aruba wilt afreizen, moet je online een gezondheidsverklaring invullen en een immigratiekaart. Ook moet je een negatief PCR-testresultaat hieraan toevoegen van maximaal 72 uur voor vertrek.

😎 Bonaire

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 24 uur oud voor vertrek of 72 uur oud voor vertrek en een sneltest van maximaal 24 uur oud

Vanaf 19 mei is het negatief reisadvies voor Bonaire komen te vervallen. Dit houdt in dat je weer naar ons paradijselijk eiland kunt afreizen! Het eiland wordt niet meer als hoogrisicogebied beschouwd.

Je hebt nog wel een negatieve PCR-test nodig die maximaal 72 uur oud is bij aankomst op Bonaire én in het bezit zijn van een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij vertrek

🇨🇼 Curaçao

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor vertrek en max. 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak maken voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst op Curaçao.

Vanaf 15 mei is er geen negatief reisadvies. Bij terugkeer vanaf Curaçao in Nederland hoef je niet meer in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar Curaçao wilt reizen moet je een Public Health Passenger Locator Card en immigratiekaart invullen. Bovendien moet je een PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek en max. 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak maken voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst op Curaçao.

🍹 Saba, Sint-Maarten & Sint Eustatius

Kleurcode 💛 voor Sint-Maarten

Kleurcode 💚 voor Saba & Sint Eustatius

Test voor Sint-Maarten: PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek + toestemming vragen

Test voor Saba: PCR-test, maximaal 72 uur voor aankomst + 5 dagen quarantaine en op dag 5 moet er een test worden gedaan.

Test voor Sint Eustatius: PCR-test, maximaal 72 uur voor aankomst + 10 dagen quaraintaine. Dit hoeft allemaal niet als je gevaccineerd bent.

Je hoeft voor de drie eilanden terug geen test meer af te leggen wanneer je weer naar Nederland gaat. Je hoeft ook niet meer in thuisquarantaine.

🇷🇼 Rwanda

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor vertrek Je moet een Passenger Locator Form max. 48 uur voor aankomst invullen.

Alle reizigers worden bij aankomst in Rwanda nogmaals getest. De reiziger moet de uitslag van deze test afwachten in een door de lokale overheid aangewezen hotel, dat op eigen kosten zijn.

🇹🇭 Thailand

Kleurcode 💛

Je komt niet zomaar Thailand in. Toeristische vakanties zijn op het moment niet mogelijk. Je hebt een officiële Certificate of Entry (COE) nodig om binnen te gaan. Alle reizigers zijn verplicht 14 dagen in quarantaine in speciale quarantaine hotels.

🇰🇷 Zuid-Korea

Kleurcode 💛

Je komt niet zomaar Zuid-Korea in. Je moet speciaal toestemming vragen aan de Zuid-Koreaanse autoriteiten. Toeristische reizen zijn niet toegestaan.

Word lid van onze Facebookgroep voor al je vragen 👇🏻

Partner Link

Andere opties

Het negatief reisadvies is al voor meerdere landen komen te vervallen. Hier vind je een compleet overzicht van de overige gebieden die al code geel of zelfs code groen hebben.

Tags

ZomerCorona