Andere
Reisadviezen worden aangepast!
Delen
Balearic Islands, Europe, Ibiza

Vandaag veranderen reisadviezen voor delen van Europa! Versoepelingen voor o.a. Ibiza en de Griekse eilanden

Ahoy Piraat!

Natuurlijk zijn het lastige tijden om te reizen, maar we hebben goed nieuws! Voor het eerst in tijden zijn er versoepelingen opgetreden waardoor reizen weer minder moeilijk wordt naar bepaalde bestemmingen.

Dit houdt nog niet in dat het negatief reisadvies is verdwenen, maar wel dat je vanuit een aantal bestemmingen o.a. Ibiza, de Azoren en Kos, je niet meer in thuisquarantaine in Nederland hoeft. Bovendien kan dit er toe leiden dat het negatief reisadvies, wat tot en met 15 mei geldt, wordt versoepeld. Dit horen we tijdens de persconferentie op 11 mei.

Het zal wel fijn zijn dat we weer bestemmingen hebben waar we goedkoop naartoe kunnen, zonder het toekomstperspectief af te wachten. Dat we straks weer mogen genieten van prachtige temperaturen en zon, zee & strand!

Spanje, Frankrijk en Griekenland hadden al een plan opgesteld om toeristen weer toe te laten en dit is een nieuwe stap naar een heerlijke zomer!

Hieronder staat een compleet overzicht 👇🏻

Details

🇪🇸 Ibiza, Mallorca en Menorca (Balearen)

Je hoeft vanaf vandaag niet meer in quarantaine wanneer je aankomt in Nederland vanuit deze eilanden. Ook geldt er geen testverplichting meer voor een terugkeer vanaf Mallorca, Ibiza en Menorca. Deze maatregelen gelden nog wel voor de rest van Spanje. Je hebt nog wel een negatieve PCR-test nodig om naar Spanje te gaan (inclusief deze eilanden). Deze test is namelijk verplicht voor reizigers uit Nederland.

🇬🇷 Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden

Na een verblijf op de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden hoef je vanaf vandaag niet meer in thuisquarantaine in Nederland. Ook is er voor deze eilanden testverplichting meer. Dit betreft eilanden zoals Kos, Rhodos, Samos en Mykonos. Voor Kreta, Zakynthos en Corfu geldt dit nog wel. Er geldt vanaf 8 mei 2021 voor reizigers uit deze gebieden geen testverplichting naar Nederland of thuisquarantaine.

🇫🇮 Finland

Je hoeft na een reis in Finland niet meer in thuisquarantaine in Nederland. Ook hoef je geen test meer te laten zijn na een verblijf in dit land. Andersom zijn de Finnen nog wel wat strenger. Alleen noodzakelijk reizen wordt vanuit Nederland toegelaten en er geldt een strikte thuisquarantaine bij aankomst in Finland voor een periode van 14 dagen. Je moet ook een PCR test overbruggen, maar dit kan ook worden gedaan op het vliegveld. Je kunt na 3 dagen een nieuwe test doen en daardoor je quarantaine beëindigen.

🇵🇹 Vasteland van Portugal en de Azoren

Heel Portugal met uitzondering van Madeira krijgt te maken met versoepelingen vanuit Nederland. Dit betekent dat je vanuit Portugal naar Nederland geen quarantaineverplichting meer hebt. Negatieve testen vanuit Portugal naar Nederland hoefde niet meer. Er geldt nog wel een thuisquarantaine van 14 dagen als je Portugal in wilt vanuit Nederland.

Europa tot zeker 15 mei op een oranje reisadvies staan. Dat betekent dat het advies blijft: alleen noodzakelijke reizen. Dit zou weleens kunnen betekenen dat het reisadvies naar deze gebieden per 15 mei wordt aangepast, maar niks is zeker. Dit horen we op 11 mei tijdens de persconferentie.