Boat, Europe, Gondola
Andere

Venetië gaat toeristen een entreeprijs van €5 vragen

Je hebt binnenkort een reservering nodig om Venetië te bezoeken

Rachel
Gepubliceerd door
Rachel
12-1-2022
Delen

Ahoy Piraat!

We houden natuurlijk allemaal van Venetië - en met een goede reden! Het zorgt voor de perfecte Europese stedentrip. Makkelijk en goedkoop te bereiken, vol met lekker eten, cultuur, geschiedenis en heel romantisch! Het is geen wonder dat het zo'n populaire toeristische bestemming is.

Echter, het bezoeken van Venetië heeft ook een keerzijde. Het wordt jaarlijks overspoeld door toeristen en is het perfecte voorbeeld van overtoerisme. Venetië is daarom bezig om te focussen op kwalitatieve toerisme en dat is nadelig voor dagjesmensen. Vanaf deze zomer kan je namelijk niet zonder reservering de stad meer in.

Lees verder voor meer informatie!

Details

Voordat corona langs kwam trok Venetië jaarlijks 23 miljoen toeristen.

Venetië zakt langzaam weg en de stad zinkt letterlijk centimeters, terwijl de zeespiegel stijgt. Door de vele toeristen verliest de stad ook jaar na jaar wat van haar charme, omdat de bewoners worden verdreven door hoge huurprijzen en luidruchtige drukte.

Venetië vecht terug met een paar nieuwe regels, de meest recente was 1 augustus 2021 toen de stad grote cruiseschepen verbood om aan te meren in haar havens.

Het nieuwste plan is om dagjestoeristen een toegangsprijs van €5 te vragen voor een dagpas om de stad binnen te komen.

De heffing wordt in de komende weken ingevoerd (de exacte datum is nog niet vastgesteld).

Er zullen tourniquets worden geïnstalleerd bij de toegangspunten van de stad om het systeem te implementeren, samen met 500 camera's in het stadscentrum om te zoeken naar toeristen zonder ticket die mogelijk zijn binnengeslopen.

Bewoners, arbeiders en studenten die elke dag naar de stad reizen, worden vrijgesteld. Zover wij weten, geldt dit niet voor toeristen die overnachten in het oude centrum van Venetië, omdat ze al toeristenbelasting per overnachting betalen.

Accommodatie

Indien je graag naar Venetië wilt, dan heb je genoeg keuze om ergens te overnachten, maar zorg dat je de stad en haar inwoners dus respecteert.

Een hotel, appartement of hostel kun je zo duur maken als je zelf wilt. Omdat iedereen met een ander budget op reis gaat, kan je in onze hotel-tool eenvoudig en snel een verblijf naar wens vinden.

Testen voor je vakantie

Voor sommige landen is het op dit moment noodzakelijk aanvullende inreismaatregelen te nemen. Vaak geldt dat je een negatief testbewijs moet kunnen aantonen. Dit kan een PCR-test of een sneltest zijn. Vaak heb je de keuze uit beiden, maar gelden er verschillende eisen aan hoe oud een test mag zijn. Een testafspraak is eenvoudig gemaakt.

Word lid van onze Facebookgroep voor al je vragen 👇🏻

Partner Link

Eenvoudig en snel bij het vliegveld parkeren

Parkeren bij het vliegveld is vaak een hoop gedoe. Ga je met de auto naar Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam Airport, Weeze of de Passengers Terminal Amsterdam, dan kun je gebruik maken van Central Parking om tijd én stress te besparen. Boek vooraf online je parkeerplaats en rijd op de dag van vertrek eenvoudig door tot aan de vertrekhal. Een vakbekwame chauffeur parkeert je auto en staat bij terugkomst op je te wachten, zodat je gemakkelijk en snel weer naar huis kunt rijden.

Impressie

  • Europe, Italy, Veneto
  • Boat, Europe, Gondola
  • Europe, Italy, Veneto
  • Architecture, Building, City

Tags

EuropaZomer