VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

flixtrain, Adobe

FlixTrain wil vanaf 2024 treinen laten rijden tussen Rotterdam en Duitsland met tussenstops in Nederland

Ahoy Piraat!

Het blijft een interessante ontwikkeling dat de laatste tijd veel bedrijven zich hebben gemeld bij de ACM, Autoriteit Consument & Markt. Veel treinoperators konden hier een officiële aanvraag indienen om treinen te laten rijden op het Nederlandse spoor. Ook de FlixTrain heeft dat gedaan.

Gepubliceerd door
Pasmaatje·26-6-2023
Delen

FlixTrain is onderdeel van FlixBus en rijdt al van en naar veel steden in Duitsland. Nu wil FlixTrain vanaf 2024 treinen laten rijden tussen Rotterdam en Oberhausen met tussenstops op Arnhem Centraal, Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal en Den Haag HS.

Het zou dan gaan om twee treinen elke dag in beide richtingen tussen Rotterdam en Oberhausen. Ze willen vanaf 15 december 2024 beginnen, maar ze hebben al aangegeven eventueel eerder te willen starten. Dat zal al kunnen vanaf augustus 2024!

Ticket voor de FlixTrain

Eerder hebben we al geschreven hoe goedkoop je met de FlixTrain kan reizen. Je boekt al een enkeltje vanaf €4,99.

Ook Arriva heeft zich gemeld

Arriva wil graag de trein vanaf Groningen naar Parijs laten vertrekken om 5.30 uur. Aankomst in Parijs is dan om 10.40 uur. In iets meer dan 5 uur kan je dus een behoorlijke afstand overbruggen. Onderweg zal deze trein stoppen in Zwolle, Almere, Amsterdam Zuid, Schiphol Airport, Rotterdam Centraal, Antwerpen Centraal en Brussel Zuid.

Ook Qbuzz (Amsterdam naar Parijs en Berlijn) en de NS heeft zich gemeld.