VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

flixtrain, Adobe

FlixTrain komt dit jaar in Nederland met een traject tussen Rotterdam en Duitsland met tussenstops in Nederland

Ahoy Piraat!

Misschien ken je die groene bussen wel of heb je er weleens gebruik van gemaakt. Echter bestaat er ook een Flixtrein. Inderdaad! Dat is voor veel mensen nieuw, maar dat komt naar alle waarschijnlijkheid dat ze niet in Nederland rijden. Daar komt nu verandering in. Vanaf dit jaar komt er een directe lijn tussen Duitse en Nederlandse steden. Welke dat zijn, dat lees je hieronder!

Gepubliceerd door
Pasmaatje·1-5-2024
Delen

FlixTrain is onderdeel van FlixBus en rijdt al van en naar veel steden in Duitsland. Nu wil FlixTrain vanaf eind dit jaar treinen laten rijden tussen Rotterdam en Oberhausen met tussenstops op Arnhem Centraal, Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal en Den Haag HS.

Het zou dan gaan om twee treinen elke dag in beide richtingen tussen Rotterdam en Oberhausen. Ze willen vanaf 15 december 2024 beginnen, maar ze hebben al aangegeven eventueel eerder te willen starten. Of dat echt zal gebeuren is nog de vraag, maar ideaal gezien willen ze al vanaf de zomer beginnen!

Ticket voor de FlixTrain

Eerder hebben we al geschreven hoe goedkoop je met de FlixTrain kan reizen. Je boekt al een enkeltje vanaf €4,99.

Aanmelding bij Autoriteit Consument & Markt

Vorig jaar konden treinvervoerders zich melden bij ACM, Autoriteit Consument & Markt. Enkele bedrijven, waaronder de Flixtrein heeft een officiële aanvraag ingediend om treinen te laten rijden op het Nederlandse spoor.

Ook Arriva heeft zich gemeld

Arriva wil graag de trein vanaf Groningen naar Parijs laten vertrekken om 5.30 uur. Aankomst in Parijs is dan om 10.40 uur. In iets meer dan 5 uur kan je dus een behoorlijke afstand overbruggen. Onderweg zal deze trein stoppen in Zwolle, Almere, Amsterdam Zuid, Schiphol Airport, Rotterdam Centraal, Antwerpen Centraal en Brussel Zuid. Dit plan heeft groen licht van de ACM gekregen.

Voor hetzelfde traject heeft ook vervoerder Heurotrain zich gemeld. Volgens de plannen moeten er vanaf 2027 twee keer per dag treinen tussen Groningen en Parijs heen en weer gaan rijden. Of dit plan doorgaat is nog niet helemaal zeker.

Ook Qbuzz (Amsterdam naar Parijs en Berlijn) en de NS heeft zich gemeld.

Een juridisch probleem melden