VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Atoll, Beach, Blue

Ga slim om met je vakantiegeld: onze 7 beste tips voor het maximale vakantiegenot

Ahoy Piraat!

Het leven is duur op het moment en dan is het ontvangen van je vakantiegeld een leuk extraatje. Het belangrijkste is dat je dit potje indien mogelijk gebruikt voor een vakantie. Het was natuurlijk weer een zwaar en stressvol jaar en wij weten als geen ander dat een vakantie een heerlijk moment is van rust om jezelf weer op te laden. Daarom komen we met de volgende 7 vakantietips voor een goede vakantie.

Gepubliceerd door
Pasmaatje·24-5-2023
Delen

Kies voor een vakantie met prijs/kwaliteit, probeer slim te spelen met data of kies een bestemming waar je meer waar krijgt voor je geld. We zetten 7 fijne piratentips voor jou op een rijtje om optimaal te profiteren van jouw vakantiegeld.

Word lid van onze Facebookgroep voor al je vragen 👇🏻

1. Kies een budgetvriendelijke bestemming

Een zonvakantie kan soms duur uitvallen, maar de ene bestemming is natuurlijk duurder dan de ander. Kies bijvoorbeeld voor landen op de Balkan. Noord-Macedonië of Bulgarije bieden veel meer waarde voor je geld dan een Ibiza of Santorini. Bovendien is het ook minder toeristisch. Kies je liever voor goedkoop, dan zijn Albanië en Montenegro goede alternatieven voor Kroatië.

Ook is Portugal en Malta goedkoper dan Frankrijk of Spanje. Voor een goede all inclusive kan je ook terecht in Egypte of Turkije waar veel budgetvriendelijke vakanties te vinden zijn.

Kies een accommodatie met een fijne locatie die aan je eisen voldoet. Bepaal wat je gaat doen. Ben je een echte strandliefhebber en verkies je dat boven een bruisende stad, dan heeft het weinig zin om extra te betalen voor een hotel in het centrum van de stad.

2. Last Minute of Vroegboeker?

Nu we allemaal zo blij zijn met het vakantiegeld betekent dat je het moet inzetten op het juiste moment. Een vakantieboeken is net als het casino, je wilt de vakantie boeken op het moment dat het goedkoopst is.

Op dit moment zijn veel goedkope last minutes te vinden voor de maanden mei en juni. Last minutes zijn perfect indien je niet al te veeleisend bent en gewoon van een goede deal wilt profiteren. Zet je koffer alvast klaar en gaan met die banaan!

3. Bepaal je type accommodatie

Soms kan een all inclusive resort goedkoper zijn dan een hotel waar je dan op basis van logies verblijft. Als je het geen probleem vindt om op vakantie te koken, dan is het aan te raden om in een appartement te verblijven. Weet jij dat je toch geregeld buiten de deur te vinden bent voor een maaltijd? Kies dan voor halfpension, volpension of zelfs een all inclusive, waardoor je per maaltijd een stuk voordeliger uit bent. Scheelt toch wat gezoek naar budgetvriendelijke restaurants.

4. Pakketreis of alles zelf boeken?

Door alles zelf te boeken ben je flexibeler en kan je alles naar je eigen wensen aanpassen. Echter kost dit veel tijd en betekent dit niet altijd dat het ook goedkoper is. Weeg af wat jij fijner vindt. Kost het teveel stress, dan ga je met een pakketreis veel prettiger op vakantie.

Reisorganisaties bieden veel vakanties aan en wanneer ze verwachten dat een accommodatie niet genoeg geboekt wordt, verlagen ze de prijs. Die vakanties vinden wij dan geweldig, maar in dit geval kan dan vaak duurder zijn om zelf de vluchten te boeken met een los hotel.

5. Overweeg dichtbij huis

Een week met het vliegtuig naar de Spaanse zon kost veel inpakwerk en geregel, maar een weekendje dichtbij huis kan een stuk goedkoper. Stap in je auto en vertrek naar een bruisende stad of een wellnessweekendje.

Zo zijn de steden Parijs, Berlijn, Hamburg of Londen te vinden op een paar uur rijden met een auto, bus of trein en kan je tijdens een (lang) weekendje genoeg van de stad verkennen.

Een wellnessweekendje is een stuk relaxter. Genieten doe je al te goed in een sauna of jacuzzi en dat hoeft zelfs in de zomervakantie niet veel te kosten.

6. Daguitjes in plaats van zonvakantie

Je moet een beetje geluk hebben met het weer, maar er zijn veel leuke activiteiten te ondernemen. Een daguitje kost weinig geld, maar levert fijne herinneringen op. Je hoeft ook echt geen duizenden euro's uit te geven aan een superdeluxe vakantie, als je ook met een paar daguitjes je nodige moment van zen kunt bereiken.

7. Ga buiten het hoogseizoen

Misschien wel onze belangrijkste piratentip: ga niet in het hoogseizoen. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar een vakantie kan hierdoor twee tot drie keer zo duur uitvallen. Het kan al schelen door een extra dag te pakken buiten de zomervakanties om.

Veel scholen hebben hun laatste schooldag op een donderdag, waardoor jij in principe donderdagavond al kunt vertrekken. Dat kan veel geld schelen. Het kost misschien wat inpakstress, maar het bepaart je veel geld.

Indien het niet mogelijk is, ga zo vroeg of zo laat mogelijk in de zomervakantie. Zo ontwijk je ook de toeristische pieken op je vakantiebestemmingen en kan je toch nog een beetje besparen. Tijdens de bouwvak zal je vakantie het duurst zijn.

Een juridisch probleem melden