VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

 • Home
 • Nieuws
 • Japan, veel beperkingen voor toeristen opgeheven
Blue, Building, Gate

Japan heropent (een beetje meer) voor toeristen 🇯🇵

Hier op de redactie (en wij weten zeker ook onder jullie Piraten) zijn er velen van ons die met smart wachten op goed nieuws uit Japan: het land van de Rijzende Zon is pas deze zomer begonnen met een schuchtere heropening voor het internationale toerisme, na tweeënhalf jaar van verzegelde grenzen als gevolg van de pandemie.

En er is ook positief nieuws binnengekomen, uit de mond van de minister-president zelf, Fumio Kishida. Er is nog geen sprake van een volledige openstelling voor het toerisme, maar sinds 7 september worden er beslissende stappen vooruit gezet en wij hopen allen dat spoedig zelfs de individuele reiziger naar dit fascinerende land van het Verre Oosten zal kunnen terugkeren.

In de tussentijd vertellen wij je hieronder al het nieuws!

Gepubliceerd door
Tribordo·2-9-2022
Delen

Japan, nieuwe openingen voor internationaal toerisme

De veranderingen zijn zojuist aangekondigd door minister-president Fumio Kishida. Laten we eens kijken wat er veranderd is ten opzichte van de eerste opening op 10 juni 2022, die volgens zeer strikte regels verliep en misschien ook daarom niet de gehoopte effecten had op de terugkeer van het toerisme naar Japan: in de eerste twee maanden van de gedeeltelijke heropening van de grenzen voor toerisme kwamen slechts iets meer dan 8.000 toeristen Japan binnen.

Wat verandert er?

Alle nieuwe maatregelen zijn geldig vanaf 7 september 2022, en in het bijzonder:

 • verhoging van het maximum aantal dagelijkse toelatingen van 20.000 tot 50.000

 • schrappen van de verplichting om binnen 72 uur voor vertrek naar Japan een PCR-test uit te voeren, althans voor allen die ten minste drie doses van het anti-Covid-vaccin hebben gehad.

 • geen verplichte reisleider meer, een van de minst gewaardeerde maatregelen van de tot 6 september geldende verordening, die een voortdurende aanwezigheid van de gids verplicht stelde vanaf de aankomst in Japan tot het vertrek.

 • deze nieuwe maatregelen gelden voor alle landen van herkomst, waarbij voor een selectie van 98 landen geen onderscheid meer wordt gemaakt tussen blauwe, gele en rode banden.

Beperkingen nog van kracht

Er gelden nog steeds enkele beperkingen, en zoals gezegd is het wachten op de terugkeer van het ongeorganiseerde individuele toerisme: maar het gaat de goede kant op!

Dit zijn de regels die gelden vanaf 7 september:

 • toegang alleen met georganiseerde reizen: een pakketreis moet worden geboekt bij een reisbureau of touroperator. De regering heeft nog niet in detail gedefinieerd wat wel en wat niet onder een pakket valt, maar er zullen binnenkort richtlijnen komen. Uit verklaringen van bronnen binnen het Ministerie van Toerisme blijkt echter dat in dit stadium nog steeds de steun van een Japans reisbureau nodig zal zijn, hoewel het pakket natuurlijk ook bij reisbureaus in het thuisland van de toerist kan worden gekocht. De route van het pakket moet voor vertrek worden vastgesteld en kan tijdens de reis niet worden gewijzigd.

 • visumplicht: het visumvrijstellingsprogramma is nog steeds opgeschort, zodat een visum moet worden aangevraagd bij het Japanse consulaat of de Japanse ambassade, waar zal worden gecontroleerd of aan de vereisten wordt voldaan. De premier heeft echter laten doorschemeren dat er in dit opzicht snel verdere vereenvoudigingen zullen worden doorgevoerd.

 • een eigen ziektekostenverzekering hebben voor de reis.

 • voor binnenkomst in Japan gevaccineerd zijn met ten minste 3 doses tegen Covid-19 of anders 72 uur voor vertrek een PCR-test ondergaan.

Wat denken jullie, Piraten?

Wij hopen dat de verdere heropening goed zal uitpakken en dat wij binnenkort weer met aanbiedingen voor Japan kunnen komen, en natuurlijk ook een mooie vakantie kunnen boeken.

Een juridisch probleem melden