VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Ook bij Corendon ga je bijbetalen voor grotere handbagage
luggage trolley

Ook bij Corendon ga je bijbetalen voor grotere handbagage

Ahoy Piraat!

Heb jij je koffer al gepakt voor je vakantie van 2024? Nog niet? Nou, even opletten als je nog geen vakantie hebt geboekt, maar op het punt staat om een vakantie te boeken. Corendon heeft aangekondigd dat je voor je grotere handbagage moet bijbetalen. Dit is niet langer gratis.

Heb je vóór 8 mei geboekt bij Corendon, dan verandert er niets. Echter, voor boekingen vanaf 8 mei mag je niet langer een gratis grotere handbagage meenemen.

Gepubliceerd door
Pasmaatje·12-5-2024
Delen

Bijbetalen voor je handbagage bij Corendon

Iedere reiziger mag 1 stuk kleine handbagage meenemen van maximaal 3kg. Je kleine handbagage mag maximaal 40x30x20 cm groot zijn en moet onder de stoel voor je passen.

Heb je vóór 8 mei 2024 bij Corendon geboekt, kijk dan voor de oude handbagageregels bij hun veelgestelde vragen.

Voor vluchten van en naar Curaçao gelden andere regels.

Alleen voor vluchten vanaf/naar Nederland

Dit geldt voor nieuwe boekingen die vanaf 8 mei zijn gedaan. Boekingen van voor die tijd hoeven niks extra's te betalen. Ook gaat het alleen om vliegreizen van en naar Nederland. Bij vluchten vanaf/naar Belgische en Duitse vliegvelden hoef je nog steeds niks meer te betalen. Het tarief van 15 euro geldt voor grote stukken bagage tot een gewicht van 10 kilo. Voor bagage die zwaarder is gelden andere tarieven

Meer vliegmaatschappijen gingen Corendon voor

Corendon is niet de eerste airline die passagiers laat betalen voor het meenemen van een grotere handbagage. Begin dit jaar meldde Transavia al kosten te gaan rekenen, onder meer omdat de ruimtes in de cabine te klein zijn. Ryanair, Wizz Air en EasyJet gingen Corendon al voor.

Check alle aanbiedingen:

Een juridisch probleem melden