VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Impressions and Other Assets/Pirates/Design_ohne_Titel_h9dfeo

🧍‍♀️🌏 Solo reizen als vrouw in Argentinië 🇦🇷

Ahoy, piraten! Heb je altijd al de wereld willen verkennen, maar ga je alleen op avontuur omdat er niemand is die met je mee kan of wil? Geen zorgen, want solo reizen is een geweldige manier om de wereld te ontdekken, vooral als vrouw!

Maar waar moet je naartoe? Waar is het veilig en leuk? En waar kun je makkelijk nieuwe vrienden maken of zelfs op afstand werken? 🌏

Wij hebben alle antwoorden voor je! Vanaf nu delen we onze ervaringen met solo reizen naar topbestemmingen. Vandaag op de radar: het prachtige Argentinië! 🇦🇷


Gepubliceerd door
Gina·27-6-2024
Delen

Ahoy! Ik ben Gina! Ik ben Gina en werk sinds begin 2020 bij VakantiePiraten. Daarvoor heb ik anderhalf jaar sindsdien ben ik naar talloze landen gereisd. Toch had ik Zuid-Amerika nog nooit bezocht, dus vorige maand stapte ik in het vliegtuig naar Argentinië. Wat een ervaring! Hier zijn mijn avonturen en tips voor deze geweldige bestemming. 💖

Let op: Dit verslag is alleen gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en kan daarom afwijken van de ervaringen van andere mensen.

Hoe lang was je daar?

Ik heb een maand lang rondgereisd en plaatsen bezocht zoals Buenos Aires, Tigre, La Boca, Patagonië en de majestueuze Iguazú-watervallen in het noorden.

Hoe veilig voelde je je daar?

Onverwacht veilig! Ondanks de verschillende meningen over de veiligheid, vooral in Buenos Aires, voelde ik me nooit ongemakkelijk of onveilig. Natuurlijk moet je, zoals overal, op je waardevolle spullen letten, vooral in La Boca. Hier is het belangrijk om je tas altijd goed vast te houden, want dieven zijn er snel bij. Maar maak je geen zorgen, opdringerige mannen zul je niet veel tegenkomen.

Is Argentinië geschikt voor remote werken?

Absoluut! Ik werkte vanuit mijn appartement en de internetverbinding was uitstekend, zelfs voor videogesprekken. Controleer wel altijd even de voorzieningen van tevoren bij je accommodatie. De mobiele data dekking is ook top in heel het land.

Is Argentinië een aanrader voor nieuwe soloreizigers?

Zeker weten! De mensen in Argentinië zijn super vriendelijk en open. Vooral in Buenos Aires ontmoet je reizigers van over de hele wereld. Er zijn volop evenementen zoals taaluitwisselingen en bijeenkomsten voor digital nomads, ideaal om locals en andere reizigers te leren kennen. Hostels en apps zoals Couchsurfing zijn ook geweldige opties om nieuwe vrienden te maken.

Leuk feitje & tips: ik heb nog nooit zoveel berichten ontvangen op Couchsurfing als in Argentinië, waarvan 95% van mannen - zelfs voordat ik aankwam waren er al meer dan 60 berichten 😅 Mijn ervaring is dat ze niet allemaal alleen op zoek zijn naar vriendschap, dus als je niet op zoek bent naar (onvrijwillige) dates, probeer dan selectief te zijn. Ik kijk bijvoorbeeld altijd naar de referenties van de persoon en of ze in balans zijn tussen mannen en vrouwen.

Op welke manier verplaatste jij je ter plekke?

Ik nam binnenlandse vluchten, want Argentinië is gigantisch! Aerolíneas Argentinas is een goede keuze voor vluchten binnen het land. In Buenos Aires gebruikte ik voornamelijk Uber, wat echt goedkoop is, of ik liep veel rond. Om plaatsen als Tigre te bezoeken, is de trein een aanrader. Vergeet niet een Sube Card aan te schaffen voor het openbaar vervoer!

Als je plaatsen in de buitenste agglomeratie van Buenos Aires wilt bezoeken, bijvoorbeeld Tigre, is de trein een goede optie. Je hebt een Sube Card nodig voor treinen en openbaar vervoer. Deze kun je krijgen bij kiosken of in trein- en metrostations - maar wees erop voorbereid dat alle automaten in de stations kapot zijn en dat je het aan het loket moet vragen 😄 Welkom in Argentinië, haha!

Heb je tips?

  • 🌱Eettips en foodie paradijs: als veganist had ik geen enkel probleem in Argentinië. Vooral Buenos Aires is een paradijs voor veganisten en vegetariërs. Bezoek zeker restaurants zoals Puerta, Let it V of Green Eat. En vergeet niet de heerlijke alfajores te proeven! Dat zijn koekjes met een heerlijke crèmevulling, vaak dulce de leche, soms bedekt met chocolade.

  • 🌈 LGBTQIA+ vriendelijk: Argentinië is zeer open voor queer mensen, met tal van regenboogvlaggen en evenementen in Buenos Aires. De stad heeft veel queer clubs en bars, waardoor iedereen zich hier welkom voelt.

  • ⛴️ Een avontuur naar Uruguay: als je een beetje avontuur wilt, boek dan een veerboot van Buenos Aires naar Montevideo, Uruguay. Wees wel voorbereid op mogelijke verrassingen, zoals mijn chaotische overtocht vol muggen en misverstanden. Als je liever wat meer comfort hebt, overweeg dan een vlucht. ✈

  • 🍪 Probeer alfajores en vermouth: als je een zoetekauw bent, zijn alfajores een must-try! Voor de alcohol-liefhebbers is vermouth een aanrader. Je kunt het bijna overal krijgen en het smaakt een beetje naar cola met kruiden.

  • 🦟 Neem muggenspray mee: Argentinië heeft veel muggen, dus zorg ervoor dat je genoeg muggenspray meeneemt. Er is momenteel zelfs een tekort aan in Zuid-Amerika, dus kom goed voorbereid!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een juridisch probleem melden