VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

De beste tips voor singlereizen

Alleen reizen als vrouw: tips en bestemmingen

Soms ontbreekt simpelweg de juiste reisgenoot, kan je het niet eens worden over de bestemming, of wil je gewoon liever alleen op pad. Maar die ontbrekende reisgenoot of onenigheid over de bestemmingen hoeven nog geen reden te zijn om thuis te blijven!

Steeds meer vrouwen zien het singlereizen als een geweldige mogelijkheid en gaan lekker alleen op reis. Met een solotripje geniet je van je onafhankelijkheid, je vrijheid en de spontaniteit.

Toch zijn er enkele punten waar een alleenreizende vrouw op moet letten. Sommige vrouwen maken zich zorgen over bijvoorbeeld de veiligheid in andere landen, anderen vinden het een beetje spannend om overal alleen naartoe te moeten en sommigen zijn bang om zich eenzaam te voelen. In onze ogen is alleen op reis gaan een mooi avontuur vol memorabele ervaringen. Om dit avontuur zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we een aantal tips verzameld waar een alleen reizende vrouw op moet letten en welke bestemmingen bijzonder geschikt zijn voor solotrips.

Heb jij al helemaal zin gekregen in je solotripje?

Of ben je al op zoek naar last minute vluchtenhotelspakketreizen of stedentrips, we hebben hier alle last minute aanbiedingen verzameld naar de leukste bestemmingen

Geweldige bestemmingen voor alleenreizende vrouwen

Voor iedereen die een eerste solotripje overweegt, maar ook voor de professionals onder de alleenreizenden, is Europa bijzonder geschikt. Hier zijn veel plekken die sterk lijken op onze eigen cultuur, en de taalbarrière is niet al te hoog als je Engels redelijk goed is. Je stort je dus niet volledig in het onbekende en de cultuurschok zal waarschijnlijk beperkt zijn. Wil je toch verder weg? Is Europa niet avontuurlijk genoeg voor je? Geen probleem, dan is het tijd om de wereld te ontdekken. Ze staat voor je open!

Hier presenteren we een verscheidenheid aan bestemmingen die door onze vrouwelijke piraten zijn bezocht. Ze vertellen je wat je ter plaatse kunt verwachten en geven waardevolle tips.

Tips en trucs voor alleenreizende vrouwen

Voor wie nog nooit alleen op reis is geweest en wat zenuwachtig is, is het aan te raden om voor je eerste reisje een bestemming te kiezen waar de cultuur vergelijkbaar is met je eigen land en waar de taalbarrière niet zo groot is. Op deze manier zijn de eerste hindernissen snel overwonnen. Korte trips binnen Europa zijn hiervoor ideaal. Om snel gelijkgestemden te ontmoeten, kun je bijvoorbeeld een stedentrip met verblijf in een leuk hostel of met een taalcursus boeken. Anderszins zijn bestemmingen zoals de VS, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië of Zuidoost-Azië ook erg populair voor soloreizigers.

Tips tegen eenzaamheid tijdens het alleen reizen

Bijna iedereen die al eens alleen heeft gereisd, kent momenten van eenzaamheid en heimwee. Om dit te voorkomen, kun je bijvoorbeeld altijd iets te lezen meenemen of je favoriete muziek en foto's van familie en vrienden inpakken. In veel hostels worden gemeenschappelijke activiteiten georganiseerd en kun je vaak ook samen koken in de gemeenschappelijke keuken. Zo bespaar je geld en hoef je niet alleen aan tafel te zitten. Bovendien is er tegenwoordig bijna overal gelukkig wel WiFi en dus een snelle verbinding met thuis.

Wie de moedige stap heeft gezet om zich in het avontuur van een soloreis te storten, wordt beloond met nieuw zelfvertrouwen, veel ervaringen en ontmoetingen die je als stel of groep niet zou hebben gehad. Een ander voordeel: je kunt zelf beslissen waar je naartoe wilt en je gewoon laten meevoeren met de dag. Geen compromissen nodig!

Voorbereiding op de soloreis als vrouw: Reisblogs en Facebookgroepen

Als je in je omgeving geen geschikte reisgenoot kunt vinden, maar toch niet helemaal alleen wilt gaan, kun je je aansluiten bij een reisgroep of bijvoorbeeld via Facebook medereizigers zoeken.

Ook reisblogs zijn een goede voorbereiding om inspiratie en tips te krijgen van andere "single vrouwelijke reizigers".

Slaapzaal of privéaccommodatie tijdens het alleen reizen als vrouw?

Als je het je kunt veroorloven, is een hotelkamer een comfortabele oplossing. Maar vaak betaal je een toeslag voor een eenpersoonskamer, wat al snel merkbaar is in het reisbudget. Het is vaak voordeliger om te kiezen voor slaapzalen in hostels, pensions of privéaccommodaties. Niet iedereen houdt van een slaapzaal in het hostel. Snurken, lawaaierige feestgangers, enz. kunnen hier natuurlijk storend zijn. Veel hostels bieden echter ook eenpersoons- of tweepersoonskamers, evenals slaapzalen alleen voor vrouwen. En ook privéccommodaties (bijv. via Airbnb) zijn een goede en betaalbare opties, omdat je hier snel in contact komt met de locals en zo nog wat insider tips kunt krijgen.

Tips voor veilig reizen

In vreemde landen en culturen kan het ook handig zijn om je aan te passen of jezelf enigszins te beperken om onaangename situaties te vermijden. Hiermee willen we zeker niet zeggen dat het jouw schuld is als je in zo'n situatie belandt. Toch zijn er enkele tips waarmee je sommige situaties misschien kunt vermijden en zo gewoon een leukere vakantie kunt hebben. Deze tips gelden natuurlijk niet alleen voor vrouwen, maar we willen dit hier toch vermelden.

Berg je waardevolle spullen goed op!

Je waardevolle sieraden, flashy horloge, of die dure camera die geweldige foto's maakt zijn natuurlijk prachtig, maar zijn op veel plekken niet heel handig om bij je te hebben. Berg bijvoorbeeld je camera op in een tas en berg hem op als je genoeg foto's hebt genomen. Scan je paspoort voor vertrek en sla het op in een veilige online opslag. Zo heb je nog steeds toegang tot je paspoort, zelfs als het verloren gaat.

Kledingkeuze tijdens het reizen

Als je een nieuw land bezoekt, moet je van tevoren informatie inwinnen over de geldende kledingvoorschriften en waar je je mogelijk wat minder bloot moet kleden. Dit is vooral belangrijk als je bijvoorbeeld moskeeën, kerken of tempels wilt bezoeken. Je moet er dan op letten dat je je schouders bedekt houdt en ook niet te veel been laat zien.

Beter in gezelschap 's nachts

's Nachts moet je er eigenlijk altijd voor zorgen dat je niet alleen onderweg bent. Vaak leer je tijdens het alleen reizen snel leuke mensen kennen in de accommodatie, bij wie je ook kunt aansluiten. Bij het boeken van een taxi moet je (ook overdag) ervoor zorgen dat het een officieel gelicenseerde taxi is (het gebruik van taxi apps raden we sterk aan, want dan kan je via de app betalen en heb je geen gedoe met cash).

Laat anderen weten waar je bent

Onafhankelijkheid of niet, in ieder geval moet één persoon thuis op de hoogte zijn van je reisplan en ook weten waar je bent. Tijdens je taxi ritjes kan je bijvoorbeeld ook je locatie delen met iemand van het thuisfront.

Let goed op je bagage

Reizen met handbagage is eenvoudig en populair. Hier hoef je op de luchthaven niet op je koffer te wachten en kun je meteen het avontuur beginnen, maar soms is het toch een stukje comfortabeler om ingecheckte bagage mee te nemen. Reis je wel met check-in bagage? Zorg er dan voor dat je je koffer/tas niet alleen laat en dat je je eigen bagage makkelijk kan herkennnen. Zorg er ook voor dat de belangrijkste documenten in je handbagage hebt zitten, evenals een set reservekleding, een extra onderbroek, je zwemkleding en de meest essentiële toiletartikelen, voor het geval je koffer kwijt raakt en je er enkele dagen op moet wachten. Dit klinkt vervelend, maar kan je een hoop gedoe besparen.