VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Trein met Europarlementariërs komt per ongeluk bij Disneyland terecht
Disneyland

Trein met Europarlementariërs komt per ongeluk bij Disneyland terecht

Ahoy Piraat!

Een trein vol met honderden Europarlementariërs en medewerkers op weg naar Straatsburg zijn door een klein foutje naar Disneyland® Paris gebracht. De trein die hen van Brussel naar de zitting van het Europees Parlement in de Oost-Franse stad moest brengen nam een verkeerde afslag. Het lijkt erop dat een wisselstoring hiervan de oorzaak was.Gepubliceerd door
Pasmaatje·17-10-2023
Delen

Normaal gesproken rijdt de trein die door het Europees Parlement wordt afgehuurd iedere maand van Brussel naar Straatsburg. Bij de luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs wordt altijd een extra stop gemaakt, maar het station Marne-la-Vallée Chessy bij Disneyland® Paris wordt normaal gesproken niet aangedaan.

De onverwachte stop bij Disneyland® Paris betekende dat de trein een stuk later dan gepland aankwam in Straatsburg. Sommige Europarlementariërs grapten dat ze graag een bezoekje aan het pretpark wilden brengen. Helaas was daarvoor geen tijd.

Waarom verplaatst het Europees Parlement?

Het Europees Parlement verhuist één week per maand naar Straatsburg. Het is onderdeel van een oude afspraak die in 1952 werd gemaakt. In het Europees Verdrag van 1992 is vastgelegd dat er minimaal twaalf van de plenaire vergaderingen in Straatsburg gehouden moeten worden.

Wil je nu met de goede trein naar Disneyland® Paris, dat kan al vanaf €35 per enkele treinreis. Check deze deal voor alle informatie 😎

Word lid van onze Facebookgroep voor al je vragen 👇🏻

Een juridisch probleem melden